• Dacian Cioloș, copreședintele Alianței USR PLUS, nu susține vaccinarea obligatorie.
  • Cioloș e de părere că legea vaccinării ar trebui să îmbunătățească cadrul de finanțare al vaccinurilor.
  • Cioloș încă nu s-a vaccinat anti-Covid.

Dacian Cioloș, copreședintele Alianței USR PLUS, contestă vaccinarea obligatorie și a precizat că „niciun tratament medical” nu poate fi impus.

Din punctul meu de vedere niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, la fel cum niciun tratament medical. Atunci când introduci o substanță străină în corpul tău, nu poate să te oblige statul să o faci. E dreptul tău asupra corpului tău”, a pus Dacian Cioloș, la Digi24.

Dacian Cioloș crede că legea vaccinării ar trebui să îmbunătățească cadrul de finanțare al vaccinurilor: „Trebuie însă o lege a vaccinării care să stabilească că pentru anumite maladii care creează efecte negative masive și pentru sănătatea populației să existe finanțări pentru vaccin”.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Cioloș: „Insist să nu îmi vină rândul înainte de a îi vaccina pe cei care sunt vulnerabili în fața Covid”

Copreședintele Alianței USR PLUS a mărturisit că încă nu i-a venit „rândul” pentru a se vaccina împotriva Covid-19.

Nu m-am vaccinat încă. Nu mi-a venit încă rândul și insist să nu îmi vină rândul înainte de a îi vaccina pe cei care sunt vulnerabili în fața COVID. Și mai sunt multe persoane. Inclusiv la mine în familie. Mama mea care are peste 70 de ani, are mai multe comorbidități și va fi vaccinată abia prin martie. Vaccinurile care vin în țară cred că trebuie să fie îndreptate către persoanele care au nevoie”, a conchis Cioloș.