Cioloş, despre varianta Orban premier: „Am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început”

Dacian Cioloş transmite un mesaj liberalilor, după ce au apărut informaţii că Ludovic Orban s-a autopropus pentru a fi validat pentru a fi premier desemnat din partea partidelor de dreapta: „Am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început”.

„Apropo de discuţiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, transmite liderul PLUS, Dacian Cioloş.

Liderii USR PLUS vor discuta miercuri varianta ca Ludovic Orban să fie propunerea partidelor de dreapta pentru a deveni premier desemnat, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea Uniunii.

„E opoziţie în partid la scenariul asta. Ar fi greu de <vândut> această variantă, după ce Orban şi-a dat demisia acum o săptămână”, declară sursele citate.

Ludovic Orban s-a autopropus premier la întâlnirea cu liderii USR PLUS şi UDMR, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate negocierilor dintre partidele de dreapta.

Discuţiile de marţi, de la Vila Lac, nu s-au soldat cu un consens între liderii PNL, USR PLUS şi UDMR, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la negocieri.

La discuţiile de marţi, de la Vila Lac, au fost prezenţi Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna şi Dragoş Tudorache.

Întâlnirea a avut loc după ce Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliţie să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

Premierul Ludovic Orban a anunţat pe 7 decembrie că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an şi o lună de la învestirea în funcţie. Preşedintele Klausd Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier interimar.