Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor nu e un motiv de laudă pentru niciun politician, e un moment de normalitate, o revenire la principiul sănătos al contributivităţii, apreciază liderul PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş.

„Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor nu e un motiv de laudă pentru niciun politician, e un moment de normalitate, o revenire la principiul sănătos al contributivităţii. Asta s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României şi mă bucur că, la presiunea publică pe care Alianţa USR PLUS şi PNL o fac de câţiva ani, PSD a înţeles să voteze pentru eliminarea acestor pensii pe care tot PSD le-a introdus”, scrie pe Facebook Dacian Cioloş.

Liderul PLUS menţionează că votul de miercuri din Parlament „este doar o etapă – importantă – în demersul de a restabili dreptatea în România”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

„Va trebui ca după o analiză rapidă să restabilim acest principiu pentru toate pensiile speciale nejustificate, în acord cu Constituţia României”, conchide Cioloş.

Deputaţii şi senatorii au votat, miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind iniţiat de PSD. UDMR nu a votat.

Decizia a fost luată cu voturi 357 „pentru”, în timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.