• Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția de președinte al USR PLUS, pentru a nu se crea falii în partid
  • Fiecare ar urma să susțină alte figuri din partid, care să obțină voturi din ambele tabere, au declarat sâmbătă pentru Mediafax surse politice

Surse din USR și din PLUS au declarat că săptămâna trecută au avut discuții între copresedinții Dan Barna și Dacian Cioloș cu privire la congresul în care se va alege președintele partidului. Discuțiile sunt mai vechi, dar se apropie termenul în care trebuie tranșate.

Sursele spun că există teama că o competiție între Cioloș și Barna va crea falii in partid și că în loc de fuziune se va adânci diferența dintre foștii plusiști și foștii useriști.

Astfel, Ciolos i-ar fi propus lui Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze și să susțină altă personalitate respectată în partid, care să poată obține voturi și de la foștii membri PLUS, și de la useriști.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Dacă Cioloș sau Barna câștiga președinția USR PLUS, vor fi alimentate inevitabil diviziunile existente între cele două partide și va exista ideea că una din tabere a acaparat partidul, cu toate consecințele previzibile: tensionarea relațiilor in partid, posibile disensiuni după alegeri și afectarea eficienței la guvernare. Alt motiv pentru ca cei doi să nu candideze ar fi că e nevoie de un semnal de maturitate și responsabilitate politică, având în vedere tensiunea care se vede la PNL tot intern din același motiv”, spun sursele citate.

Dacă cei doi vor înțelege să facă un pas în lateral și să lase loc altor candidați vor transmite un semn de unitate și un mesaj clar către membri ca viitorul partidului e mai important decât planurile politice individuale.