• Premierul desemnat anunță că va avea o primă discuție cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale miercuri seara, după ședința Guvernului.
  • Ședința va avea loc la nivel de președinți ai partidelor.
  • Biroul Național al USR a decis echipa de negociere și este formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ionuț Moșteanu.

Premierul desemnat anunță că va avea o primă discuție cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale miercuri seara, după ședința Guvernului. Ședința va avea loc la nivel de președinți ai partidelor.

„Am avut o discuție telefonică ieri seară (luni seară – n.r.) și astăzi dimineață (marți dimineață – n.r.) și cu colegii de la UDMR și cu cei de la PNL și cu minoritățile și cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri – n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat”, anunță Dacian Cioloș.

Premierul desemnat spune că întâlnirea va avea loc miercuri după-amiază, după ședința de Guvern, la nivelul președinților partidelor.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Biroul Național al USR a decis echipa de negociere și este formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ionuț Moșteanu.

De asemenea, a fost stabilită și echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui, Dragoș Pîslaru.

Klaus Iohannis a anunțat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

Dacian Cioloș: Ne gândim la reducerea TVA-ului la Energie, de la 19 la 5%

Dacian Cioloș, premierul desemnat, a spus, marți, într-o declarație de presă, care sunt măsurile concrete pentru crizele cu care se confruntă România. Una dintre acestea se referă la prețul la Energie, ce este preconizat să crează în perioada următoare.

Știu că astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste. Am ajuns într-o situație de criză și politicienii treebuie să-și asume responsabilități, să nu primeze doar interesul partidelor sau pentru a se menține la putere. Ne gândim la reducerea TVA-ului la Energie, de la 19 la 5%, care va avea un impact direct la reducerea facturilor consumatorilor”, a spus Dacian Cioloș.