• USR nu poate să susțină un guvern de criză, spune Dacian Cioloș după întâlnirea de luni cu premierul desemnat: „USR crede că soluția pentru această perioadă este un guvern cu o majoritate în Parlament”.
  • Liderul USR a spus că a crezut că există o altă variantă, „o soluție mai bună”, că există deja o înțelegere între PNL și PSD, dar a constatat că PNL vine tot cu soluția unui guvern minoritar și un program de criză.
  • „Mandatul domnului Ciucă e de a construi un guvern minoritar. Am spus că USR nu poate să susțină un astfel de guvern”, spune Dacian Cioloș.

USR nu poate să susțină un guvern de criză, spune Dacian Cioloș după întâlnirea de luni cu premierul desemnat: „USR crede că soluția pentru această perioadă este un guvern cu o majoritate în Parlament”.

Sentimentul meu a fost că a fost o întâlnire mai mult de formă, pentru că domnul premier știa deja care e poziția USR. Poziția noastră e neschimbată și i-am comunicat asta domnului Ciucă. Din punctul nostru de vedere, dacă asta ar fi fost soluția pentru România – un guvern minoritar cu un program de criză – acest lucru putea fi deja decis în urmă cu o săptămână, pentru că noi am făcut această propunere. Din ceea ce a spus domnul premier desemnat, nu sunt diferențe mari între ceea ce noi am propus săptămâna trecută și ceea ce intenționează să propună acum guvernul dânsului”, a afirmat Cioloș.

Liderul USR a spus că a crezut că există o altă variantă, „o soluție mai bună”, că există deja o înțelegere între PNL și PSD, dar a constatat că PNL vine tot cu soluția unui guvern minoritar și un program de criză.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

„I-am explicat domnului premier desemnat că în aceste condiții USR nu poate să susțină un guvern de criză. Noi credeam că soluția pentru această perioadă este un guvern cu o majoritate în parlament și PNL are posibilitatea să negocieze o astfel de majoritate, fie cu PSD, fie cu USR. O astfel de majoritate ar putea susține și măsuri de criză și reforme. PNL trebuie să aleagă ce vrea, dacă chiar vrea să dea un guvern al țării”, a adăugat acesta.

Întrebat în ce condiții ar negocia USR o eventuală refacere a coaliției, Cioloș a menționat 4 condiții:

  • calendar de reforme asumat, cu măsuri clare;
  • buget pe 2022 cu un cadru general și priorități;
  • protocol de funcționare a coaliției;
  • structura Guvernului să fie cea care a fost deja agreată la începutul mandatului fostei coaliții.

„Mandatul domnului Ciucă e de a construi un guvern minoritar. Am spus că USR nu poate să susțină un astfel de guvern”, spune Dacian Cioloș.