Cioloș, după întâlnirea cu Ciucă: „Nu putem susține un guvern minoritar”. Cele patru condiții impuse de USR pentru a negocia refacerea coaliției

USR nu poate să susțină un guvern de criză, spune Dacian Cioloș după întâlnirea de luni cu premierul desemnat: „USR crede că soluția pentru această perioadă este un guvern cu o majoritate în Parlament”.

Sentimentul meu a fost că a fost o întâlnire mai mult de formă, pentru că domnul premier știa deja care e poziția USR. Poziția noastră e neschimbată și i-am comunicat asta domnului Ciucă. Din punctul nostru de vedere, dacă asta ar fi fost soluția pentru România – un guvern minoritar cu un program de criză – acest lucru putea fi deja decis în urmă cu o săptămână, pentru că noi am făcut această propunere. Din ceea ce a spus domnul premier desemnat, nu sunt diferențe mari între ceea ce noi am propus săptămâna trecută și ceea ce intenționează să propună acum guvernul dânsului”, a afirmat Cioloș.

Liderul USR a spus că a crezut că există o altă variantă, „o soluție mai bună”, că există deja o înțelegere între PNL și PSD, dar a constatat că PNL vine tot cu soluția unui guvern minoritar și un program de criză.

„I-am explicat domnului premier desemnat că în aceste condiții USR nu poate să susțină un guvern de criză. Noi credeam că soluția pentru această perioadă este un guvern cu o majoritate în parlament și PNL are posibilitatea să negocieze o astfel de majoritate, fie cu PSD, fie cu USR. O astfel de majoritate ar putea susține și măsuri de criză și reforme. PNL trebuie să aleagă ce vrea, dacă chiar vrea să dea un guvern al țării”, a adăugat acesta.

Întrebat în ce condiții ar negocia USR o eventuală refacere a coaliției, Cioloș a menționat 4 condiții:

„Mandatul domnului Ciucă e de a construi un guvern minoritar. Am spus că USR nu poate să susțină un astfel de guvern”, spune Dacian Cioloș.

Exit mobile version