• Ciprian Ciucu a câștigat, sâmbătă, alegerile pentru conducerea PNL București, conform unui mesaj scris de acesta pe Facebook.
  • Florin Cîțu a scris că îl felicită pe Ciucu pentru victoria din alegeri, precizând că „Fără compromisuri în 2024 și sunt sigur că PNL va fi prima opțiune a bucureștenilor. Reușim împreună!”.
  • Anterior organizării alegerilor, Ciprian Ciucu a scris pe Facebook că există mai multe vicii de procedură „care nu au existat nicăieri în alegerile din țară și pe care ei vor să le impună”.

Ciprian Ciucu a câștigat, sâmbătă, alegerile pentru conducerea PNL București, conform unui mesaj scris de acesta pe Facebook.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

La rândul lui, premierul Florin Cîțu a scris că îl felicită pe Ciucu pentru victoria din alegeri, precizând că „Fără compromisuri în 2024 și sunt sigur că PNL va fi prima opțiune a bucureștenilor. Reușim împreună!”

Și senatoarea Alina Gorghiu a postat un mesaj de felicitare la adresa lui Ciucu, pe Facebook.

”Bravooooooooo! Ciprian Ciucu, noul președinte al PNL București. Victorie enormă… Cunoscătorii știu ce eforturi a făcut Ludovic Orban. Cunoscătorii știu și cât înseamnă această victorie de echipă. Pavel Popescu, Monica Anisie, Steli Bujduveanu, Claudia Benchescu și mulți alții! Pentru că este meritul echipei lui Florin Cîțu! Iar Ciprian va face performanță și îi va aduce pe toți la masă”, a scris Alina Gorghiu.

Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că Ciucu ar fi avut 486 de voturi, iar Violeta Alexandru 403.

Violeta Alexandru și Ciprian Ciucu s-au luptat pentru şefia PNL Bucureşti. Premierul Florin Cîţu își exprimase susţinerea pentru Ciprian Ciucu, iar Ludovic Orban pentru Violeta Alexandru.

Înainte de vot, Cîţu a spus că guvernarea nu are de suferit după campania pentru alegerile din PNL. Guvernarea merge mai departe, cu rezultate foarte bune, a spus premierul. Tot Cîţu a declarat că se aşteaptă ca primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, să „unească Bucureştiul”. Premierul i-a transmis primarului general Nicuşor Dan că în 2024 va sprijini un primar liberal la Capitală.

„Alegerile sunt despre PNL şi eu şi Ciprian puteam să stăm în afară, să fim tehnocraţi, dar am ales să intrăm în politică şi în PNL pentru că suntem liberali. Nimic nu vă oprea, domnule primar general, să intraţi în PNL după ce aţi primit susţinerea PNL. Membrii PNL sunt mândri că sunt membri ai PNL, suntem mândri că suntem membri ai PNL„, a spus Cîţu.

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a spus că o susţine pe Violeta Alexandru la conducerea PNL Bucureşti, pentru că este „o profesionistă în administraţie”.

Suspiciuni de fraudă în cazul alegerilor

Anterior organizării alegerilor, Ciprian Ciucu a scris pe Facebook că există mai multe vicii de procedură „care nu au existat nicăieri în alegerile din țară și pe care ei vor să le impună”.

„Atenție, pericol de fraudă. Nici până în acest moment Președinta PNL București nu a acceptat să convenim împreună forma finală a organizării a alegerilor PNL București”, a scris Ciucu, care a semnalat mai multe probleme:

  • Cabine de vot fără perdea în spate + filmare fixată pe cabinele de vot. Cu acest lucru nu pot fi de acord pentru că nu se asigură confidențialitate votului, putând fi controlat. Camerele de luat vederi au fost montate de către organizatori, echipa cu care suntem în competiție. Nu avem acces la ele.
  • Plicuri în care să fie introdus votul. Această metodă este extrem de periculoasă pentru că poate facilita metoda suveica. Asta înseamnă că cineva poate introduce plicul gol în urnă, păstrează votul în alb în buzunar, și îl aduce la organizatorul suveicii. Respectivul buletin îl votează / completează în afara cabinei de vot (completat cu candidații lor ) și apoi altcineva votantul 2 poate introduce buletinul votat în plic și să păstreze buletinul în alb (în afara plicului) pe care îl aduce la organizatorul suveicii ca apoi acesta să fie completat și să-l introducă in urnă votantul cu nr. 3 aducându-l pe cel in alb (în scopul completării) pentru a se repeta aceasta procedura cu votantul nr. 4 și așa mai departe …. iar la sfârșit se pot introduce mai multe buletine de vot (două buletine în loc de unul) într-un plic sau direct în urnă. Nu acceptăm plicuri la PNL București.
  • Desfășurarea votului în ordine alfabetică. Această metodă de control a votului, coroborată cu filmarea permanentă, este de neacceptat. Noi nu avem acces la camerele montate de competitori. Mai mult, această metodă înseamnă că se va vota extrem de încet, (se va vota cu viteza cea mai mică a fiecărui sector care are mai mulți delegați al căror nume începe cu fiecare literă a alfabetului).”, a scris actualul lider al PNL București.