• Un post de televiziune din Nicosia care promovează vaccinarea şi impunerea de restricţii anticoronavirus a fost atacat de mii de protestatari.
  • Preşedinţia din Republica Cipru a catalogat drept „un atac asupra democraţiei”.
  • De asemenea, în Franța, două centre de vaccinare au fost vandalizate în timpul manifestațiilor anti-restricții.

Violenţele au avut loc duminică seară în centrul capitalei cipriote. Conform Poliţiei, aproximativ 2.500 de protestatari faţă de utilizarea certificatelor COVID-19 şi faţă de vaccinare au atacat sediul postului de televiziune Sigma TV.

Mai multe maşini parcate în faţa redacţiei au fost incendiate, iar clădirea a fost avariată. Nu au fost semnalate victime.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Postul Sigma TV a criticat persoanele care se opun vaccinării şi a mai fost vizat de atacuri în trecut. Violenţele au izbucnit în contextul în care Guvernul Republicii Cipru a impus utilizarea certificatelor COVID-19 la intrarea în centre comerciale şi restaurante.

„Este vorba de un atac odios. Sediul nostru a fost atacat de o gloată; au lansat sticle incendiare şi ne-au avariat maşinile”, a anunţat postul Sigma TV.

„Este vorba de un atac asupra democraţiei. Nu vom ceda în faţa ameninţărilor şi şantajului”, a afirmat, la rândul său, preşedintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades.

Franța: Centre de vaccinare distruse de manifestanți

Două centre de vaccinare au fost jefuite în Franța, pe fondul protestelor față de introducerea de către guvern a unor reguli mai stricte privind combaterea COVID, transmite BBC.

Un centru din sud-estul Franței a fost vandalizat și inundat cu furtunuri de incendiu în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar o zi mai târziu, o altă clinică din sud-vestul țării a fost incendiată parțial.

Incidentele au avut loc într-un weekend de demonstrații împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Sâmbătă, peste 100.000 de persoane au ieșit în stradă în toată Franța pentru a denunța regulile menite să combată creșterea numărului de infecții.

Măsurile controversate includ vaccinări obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății și permise de sănătate pentru accesul în majoritatea locurilor publice.

Peste 111.000 de persoane au murit cu COVID în Franța în timpul pandemiei, care a afectat grav economia țării.

Sondajele sugerează că în Franța există o ezitare generalizată în privința vaccinării. Un studiu realizat de Ipsos la sfârșitul anului trecut a arătat că doar 40% dintre persoanele intervievate în Franța intenționau să se vaccineze.