• Au început dezbaterile în plenul reunit al Parlamentului pe bugetul pentru 2021
  • În timpul ședinței un parlamentar PSD i-a adus lui Ludovic Orban mai multe păpuși
  • Acestea au fost aduse în semn de protest pentru că nu au fost majorate alocațiile
  • Ludovic Orban: „Sunt păpușile pe care le-ați manipulat și păpsușile cu care i-ați confundat pe români

Scandal în plenul reunit al Parlamentului, în timpul dezbaterilor pe bugetul pentru anul 2021. La ședință se află și premierul Florin Cîțu care a venit să susțină proiectul.

În timpul ședinței un parlamentar PSD i-a adus lui Ludovic Orban mai multe păpuși, în semn de protest pentru că nu au fost majorate alocațiile.

Probabil păpusile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat și păpsușile cu care i-ați confundat pe români și nu vă mai țineți de astfel de comportamente. Mă puneți în situația de a le cere chestorilor să reasigure ordinea în sală. Lăsați circul”, a transmis președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Discursul premierului Florin Cîțu

Florin Cîțu a prezentat proiectul de buget într-un discurs în care a atacat protestul PSD.

Fără modestie vă spun că acest buget este cea mai importantă realizare. Este primul buget al unei guvernări de 4 ani. O să mă asigur că o să fie o guvernare de succes care o să se vadă printr-o viață mai bună pentru români. Vom reuși doar dacă rămânem uniți și ne concentrăm pe reformă și investiții. Am tratat acest buget cu mare simț de răspundere. Suntem o coaliție, iar PNL este cel mai mare partid iar eu reprezint PNL în Guvern.

Este responsabilitatea mea să ma asigur că PNL se va achita față de electorat. Bugetul are două elemente la care țin foarte mult. Începe reforma în toate cotloanele statului român. Oprim 30 de ani de furt PSD-ist din buget, din bani publici. A doua, reprezintă o declarație fermă că drumul României este în Europa și niciunde altundeva și în NATO. Garantăm românilor reformă și securitate.”, a declarat premierul Florin Cîțu.

În timpul discursului, parlamentarii PSD au protestat în sală și au intrat în dialog cu premierul. Scoial Democrații strgau: „Alocații!”.

Ca răspuns, Florin Cîțu a menționat: „Vreți alocații, eu credeam că sunt pentru copii, dar văd că le vreți voi. Vreți bani de buzunar. PSD țipă pentru că nu mai pot fura. Atât au înțeles ei din bugetul României. Țipă și înjură.”

Premierul le-a mai transmis parlamentarilor că urmează și o reformă a sistemului bugetar.

Dispare sistemul de sporuri așa cum este el implementat azi. Cel mai important este să ne asigurăm că cei care își fac treaba sunt bine remunerați. Vom avea mai puțini oameni în consiliile de administrație”, spune premierul.