• Metroul s-a redeschis vineri seara, deși, inițial, autoritățile au spus că se va relua circulația abia sâmbătă dimineața
  • Negocierile vor fi continuate între oficialii Metrorex și sindicaliștii de la metrou
  • Sancțiunile anunțate de oficiali nu vor fi aplicate sindicaliștilor

UPDATE 22.50 Și compania Metrorex a anunțat că circulația a fost reluată vineri, de la ora 22.00.

„Protestul spontan de la metrou a fost suspendat. Astfel, informăm publicul călător, că astăzi, 26.03.2021, începând cu ora 22.00, circulația trenurilor de metrou va fi reluată în siguranță și conform graficelor obișnuite pe toate magistralele”, au transmis reprezentanții Metrorex.

UPDATE 22.00 Cătălin Drulă: Circulația cu metroul a fost reluată

 Ministerul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că circulația cu metroul a fost reluată vineri seara.

S-a reluat circulația cu metroul de vreo jumătate de oră. Sunt proceduri care trebuie puse în aplicare: punerea sub tensiune, apoi trebuie să meargă un tren gol ca să verifice că totul este în eegulă, de aceea a durat câteva ore, dar în acest moment s-a reluat”, a spus Cătălin Drulă, vineri seara, la Digi24.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

UPDATE 18:00 – Prefectul Capitalei: „Interesul meu era să dăm drumul la circulație pentru metrou și pentru asta am convocat discuția

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, la finalul întâlnirii avute cu conducerea Metrorex și sindicaliștii, că de sâmbătă dimineața oamenii vor putea circula din nou cu metroul.

„De mâine dimineața, având în vedere că tehnic înțeleg că este nevoie de restabilirea circuitelor, se va relua circulația. Înțeleg că tehnic nu este posibil (în seara aceasta-n.r.). (…) Mâine dimineață oamenii vor circula cu metroul”, a spus Alin Stoica.

Acesta a precizat că nu este implicat în negocierile viitoare dintre conducerea Metrorex și sindicaliști.

„Interesul meu era să dăm drumul la circulație pentru metrou și pentru asta am convocat discuția. Eu am mijlocit întâlnirea, am convocat ambele părți și lucrurile s-au rezolvat”, a mai spus prefectul.

Circulația trenurilor de la metrou se va relua, după ce sindicaliștii au ajuns la un punct comun cu oficialii statului.

La discuții au participat din partea sindicaliștilor, Marian Artimon, conducerea Metrorex și prefectul Alin Stoica.

De luni incep negocierile între Metrorex și Sindicate”, a spus Marian Artimon.

Negocierile dintre oficialii Metrorex și reprezentanții sindicatului de la metrou vor continua, iar sancțiunile disciplinare anunțate de conducerea Metrorex vor fi, pentru moment, suspendate.

„Instituția Prefectului – Municipiul București informează că astăzi, 26 martie 2021, la sediul Instituției din Piața Presei Libere a avut loc întâlnirea de dialog social cu reprezentanții sindicali (Sindicatul Liber Metrou – USLM din METROREX S.A. și Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România- Frăția – CNSLR Frăția ), conducerea METROREX S.A. și reprezentanții lucrătorilor din subteran.

Menționăm că această întâlnire de dialog social a fost determinată de situația de la stația de metrou Piața Unirii.

Părțile invitate au convenit reluarea activității la metrou”, coform unui comunicat al Prefecturii Capitalei.

Circulația de la metrou a fost suspendată, vineri, după un protest spontan al sindicaliștilor.