Cîțu anunță măsuri de relaxare de la 1 august: Nu se relaxează prea mult

Noile măsuri de relaxare, publicate în Monitorul Oficial. Ce putem face de la 1 iunie Sursă foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
  • Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare de la 1 august.
  • Activitățile cultural-artistice și de divertisment organizate în spații deschise vor putea fi organizate cu participarea a cel mult 75.000 de persoane.
  • Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise sunt permise cu spectatori până la capacitatea de 75% din capacitatea maximă a spațiului.

Florin Cîțu a anunțat ce măsuri se vor relaxa de la 1 august. Activitățile cultural-artistice și de divertisment organizate în spații deschise vor putea fi organizate cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, anunță premierul Florin Cîțu, care prezintă măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 august.

„Am aprobat măsurile de relaxare a restricțiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri. Unele dintre ele sunt menținute. Aș menționa activitățile cultural-artistice și de divertisment organizate în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localitățile cu incidență mai mică sau egală cu 2 la mie. Este foarte important. Iar o condiție importantă e că participanții trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau testați“, anunță Florin Cîțu.

Potrivit premierului, competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise sunt permise cu spectatori până la capacitatea de 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu respectarea unei distanțe de minium un metru între persoane și dacă incidență e mai mică sau egală cu 2 la mie.

„Activitățile din baruri, cluburi și săli de jocuri până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul 05.00-02.00. Rămâne ora 02.00, nu am prelungit, dacă incidența de mai mică sau egală cu 2 la mie, doar pentru persoanele vaccinate“, a mai spus premierul.