• Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a criticat USR care, în programul de guvernare al cabinetului propus de Dacian Cioloş a alocat apărării mai puţin de 2% din PIB.
  • „Este o primă încălcare a legăturii noastre cu NATO”, a spus Cîţu care a afirmat că liberalii nu vor vota propunerile de miniştri ai USR.

Liberalii se vor prezenta la dezbaterile parlamentare, dar se vor abţine la vot.

„Le cer colegilor mei decenţă şi profesionalism… Ne vom abţine de la voturile pentru miniştrii din acest cabinet… Se vor abţine şi în comisii”, a spus preşedintele PNL.

Florin Cîţu s-a declarat surprins de propunerea premierului desemnat Dacian Cioloş privind reducerea bugetului acordat Ministerului Apărării.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

„Am aflat cu surprindere de la ministrul Apărării Nicolae Ciucă că în programul de guvernare (programul propus de Dacian Cioloş-n.r.) apărarea nu mai primeşte 2%.. este o primă încălcare a legăturii noastre cu NATO, este mai mic decât 2%”, a adăugat Florin Cîţu.

Dacă propunerea USR nu va fi acceptată de Parlament, PNL va relua discuţiile pentru formarea unui nou Guvern, a mai spus premierul demis.

„Sunt mai multe strategii, toate soluţiile sunt pe masă”, a explicat Cîţu

Totuşi, Florin Cîţu a reamintit că, potrivit protocolului semnat de PNL, USR şi UDMR, liberalii trebuie să numească premierul.

Declaraţiile au fost făcute marţi, înainte de audierile parlamentare ale miniştrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş.