• PNL a propus, marți, un armistițiu politic partidelor parlamentare.
  • Premierul interimar Nicolae Ciucă a trimis oferta liderilor politici din Parlament, potrivit anunțului făcut de liderul PNL, Florin Cîțu.
  • Perioada armistițiului va fi stabilită de comun acord de liderii partidelor parlamentare, a precizat Florin Cîțu.

UPDATE 19.20. USR: Armistițiu există deja în Parlament, este nevoie de mai mult

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat marți seara că este nevoie de mai mult decât un armistițiu politic, așa cum au solicitat liberalii. În plus, armistițiu există deja în Parlament, a mai spus Cioloș.

Reacția USR a venit la puțin timp după ce președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat public că liberalii propun încheierea unui armistițiu între forțele politice parlamentare.

Armistițiu există deja în Parlament, când au fost propuneri privind rezolvarea crizei, în afară de AUR, toate partidele au votat, a declarat președintele USR, Dacian Cioloș.

Recomandări

BEC PUBLICĂ REZULTATELE FINALE
MICROSOFT, DETRONATĂ DE NVIDIA
POPOVICI SE CALIFICĂ ÎN FINALĂ
REZULTATE FINALE LA EUROPARLAMENTARE
TINERII ROMÂNI NU CONTINUĂ STUDIILE
IORDĂNESCU INTRĂ ÎN TOP 10

Este nevoie de mai mult, este nevoie de un guvern stabil care să vină și cu soluții la criză și cu măsuri de reformă, a adăugat Dacian Cioloș.

În plus, reprezentanții USR vor începerea discuțiilor privind refacerea alianței de guvernare PNL-UDMR-USR.

Este important să renunțăm la tergiversări și să ne așezăm la masa discuțiilor, există posibilitatea formării unei majorități în Parlament, a precizat liderul USR.

UPDATE 19.00. PSD vrea un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta

PSD așteaptă un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză, au anunțat social-democrații după ce au primit documentul semnat de premierul desemnat Nicolae Ciucă. Acesta le-a cerut liderilor partidelor parlamentare să accepte un armistițiu pe o perioadă determinată.

Partidul Social Democrat anunță public că „îi mulțumește premierului desemnat, Nicolae Ciucă, pentru că a răspuns apelului PSD la un armistițiu politic în vederea traversării crizei sanitare, economice și sociale, însă consideră că pentru succesul unui astfel de acord este nevoie de efortul conjugat al întregii clase politice”.

PSD mai susține că a propus un plan cu 10 măsuri urgente care ar trebuie să fie asumate de toate partidele parlamentare pentru a depăși criza sanitară.

Totuși, reprezentanții PSD spun că un armistițiu este greu de obținut din cauza declarațiilor președintelui PNL.

„Din păcate, președintele PNL a subminat din start șansele oricărei continuări a discuțiilor și a tratat cu indiferență măsurile propuse de PSD pentru români și firmele românești. Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime. Însă, Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa și face rău României, așa cum a făcut și cu dezastrul sanitar, explozia prețurilor la energie sau haosul din educație”, au anunțat reprezentanții PSD.

Social-democrații mai consideră că „un armistițiu politic este absolut necesar, dar unul probat prin fapte concrete ale partidelor care au produs actuala criză politică”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

PNL propune un armistițiu politic partidelor parlamentare. Premierul interimar Nicolae Ciucă a trimis marți oferta liderilor politici din Parlament.

Anunțul a fost făcut de liderul PNL, Florin Cîțu.

„Venim azi cu încă un element nou care sperăm să deblocheze această situație măcar pentru o perioadă… Azi premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document, practic, un armistițiu prin care aceste partide vor susține acest guvern minoritar”, a declarat, marți, Florin Cîțu.

Liderul PNL mai spune că documentul trebuie să fie semnat de toți liderii politici care astfel își iau angajamentul de a nu-și pune piedici în Parlament. Perioada armistițiului va fi stabilită de comun acord de liderii partidelor parlamentare, a precizat Cîțu.