Florin Cîțu a destituit, miercuri seara, toți secretarii de stat USR PLUS. „Nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”

  • Premierul Florin Cîțu i-a demis, miercuri seara, pe secretarii de stat ai USR PLUS.
  • Eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, și-a motivat Cîțu decizia.
  • Dan Barna a explicat de ce nu au demisionat secretarii de stat și prefecții USR PLUS: „Nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”.

Premierul Florin Cîțu i-a demis, miercuri seara, pe secretarii de stat ai USR PLUS: „Eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”.

„În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, spune, la Digi24, Florin Cîțu.

Întrebat când îi va destitui pe secretarii de stat ai USR PLUS, Cîțu a spus: „În această seară (miercuri seara – n.r.)”.

Ulterior acestor afirmații, în Monitorul Oficial a fost publicată măsura dispusă de premier.

În privința directorilor susținuți de USR PLUS în instituții deconcentrate, spune că aceștia au câștigat concursuri și că va fi respectată legea.

Dan Barna a explicat de ce nu au demisionat secretarii de stat și prefecții USR PLUS: „Nu sunt votați de Parlament. Este dreptul și atributul premierului să decidă cum își structurează Cabinetul”.

Miniștrii USR PLUS au demisionat marți dimineața.