Încă se analizează dacă au fost implementate măsurile din rapoartele existente după tragedia de la Piatra Neamţ, pentru a se vedea ce s-a greşit în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu.

Întrebat dacă există concluzii în urma anchetelor desfăşurate după incendiul de vineri, de la Institutul Matei Balş, premierul Florin Cîţu a spus că încă se analizează situaţia.

Primim rapoarte în fiecare zi. Vorbeam cu domnul Tătaru (Nelu Tătaru – fostul ministru al Sănătăţii – n.r.), sunt câteva rapoarte care deja existau şi trebuie să mă uit peste ele. Au fost trimise la Ministerul Sănătăţii. Aş vrea să ştiu ce măsuri s-au implementat din acele rapoarte până acum. Situaţia este încă sub analiză şi atunci când vom avea o concluzie vom veni cu ea. Am spus foarte clar că nimeni nu este mai presus de lege şi dacă găsim că dacă cineva este vinovat, va trebui să răspundă”, a spus Florin Cîţu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Întrebat de jurnalişti dacă este mulţumit de reacţia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, premierul nu a oferit un răspuns clar: „După ce o să am toate concluziile analizei voi vei şi voi discuta despre asta. În acest moment este prea rapid să putem veni cu concluzii”.

În privinţa informaţiilor privind situaţia căldurii în spital, premierul Florin Cîţu a spus că a cerut informaţii pentru a vedea ce s-a întâmplat în acea perioadă.

Ştim foarte bine că au fost probleme cu furnizarea agentului termic pentru acea zonă la începutul anului. Nu ştiu dacă s-a rezolvat. Vom vedea exact care au fost parametrii în care a fost furnizat agentul termic. Este o anchetă în curs de desfăşurare. Pe mine mă interesează cel mai mult să vedem ce s-a făcut după tragedia de la Piatra Neamţ, pentru că a existat o anchetă, au existat mai multe rapoarte, a existat un plan de măsuri şi vreau să văd dacă au fost implementate. Pentru ceea ce s-a întâmplat la Matei Balş vom avea nişte concluzii şi vom putea lua şi alte măsuri”, a mai spus Cîţu.

Şapte persoane au murit până la acest moment în urma incendiului de la Institutul Naţional Matei Balş.