Cîţu: „După decizia de mâine o guvernare cu USR va fi imposibilă din partea PNL”. Ce riscă liberalii care votează moțiunea

Foto: gov.ro

Guvernarea cu USR devine imposibilă după ce foştii parteneri vor vota moţiunea de cenzură, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu, care precizează că „toate scenariile sunt pe masă”. Despre liberalii care vor vota moţiunea, există riscul excluderii.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a fost întrebat, luni, după şedinţa BEX, ce se va întâmpla cu parlamentarii liberali care vor vota moţiunea, dacă există riscul de a fi excluşi din partid. Cîţu nu a admis, dar nici nu a respins această ipoteză, însă a spus că despre ei se va discuta în Biroul Politic Naţional.

Statutul PNL este foarte clar. Îi vom lua în discuţie la următorul BPN pe cei care vor vota, dacă va fi cineva, dar eu nu cred că există un parlamentar liberal care să voteze alături de PSD şi AUR şi USR. Vom discuta în BPN”, a spus Cîţu.

Întrebat dacă există posibilitatea ca în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, tot el să fie desemnat prim-ministru, Cîţu a spus că actuala majoritate USR – PSD – AUR „aruncă ţara în haos”.

Avem un partid spune că depune moţiune de cenzură, dar nu vrea să meargă la guvernare (PSD – n.r.), un partid care spune că votează moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern, partid care vrea după aceea să fie la guvernare (USR – n.r.) şi un partid de extremişti despre care nu ştie nimeni ce vrea. Eu vă spun că PNL va fi întotdeauna responsabil, toate scenariile sunt pe masă după decizia de mâine (marţi – n.r.), bineînţeles nu cel de a colabora cu USR. După decizia de mâine o guvernare cu USR va fi imposibilă din partea PNL”, a spus Cîţu, care a precizat că „nominalizarea unui premier este decizia preşedintelui Klaus Iohannis”.