Președintele PNL, Florin Cîțu, spune, înaintea unei noi runde de negocieri pentru formarea guvernului, că nu are sens să se meargă mai departe dacă nu există înțelegere pe programul de guvernare. Declarațiile lui Cîțu au fost întrerupte de co-fondatorul AUR, George Simion.

Florin Cîțu a spus, înainte să intre la negocieri, că mandatul este de o majoritate în jurul Partidului Național Liberal și „orice altă modificare” trebuie votată în forurile PNL.

„În primul rând, haideți să ne înțelegem pe programul de guvernare. Nu are niciun sens să mergem mai departe dacă nu ne înțelegem pe programul de guvernare. După aceea putem să mergem mai departe. Nu ajungem la premier dacă nu avem program de guvernare”, afirmă Cîțu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Întrebat dacă PSD ar trebui să dea premierul, Cîțu răspunde: „mandatul pe care îl avem acum este foarte clar și nu s-a schimbat”.

Întrebat mai departe dacă a spus că este dispus să cedeze funcția de premier ca să primească Ministerul Finanțelor și portofoliul de vicepremier, liderul liberal a spus că „nu au nicio legătură”.

În ce-l privește pe Nicolae Ciucă, Cîțu a precizat că acesta avea vot pentru un guvern minoritar PNL – UDMR: „în acest moment avem doar o decizie de a forma guvernul în jurul Partidului Național Liberal”.

Declarațiile lui Cîțu au fost întrerupte de co-fondatorul AUR, George Simion, care a apărut lângă președintele PNL, moment în care acesta a plecat.