Cîţu insistă în privinţa demiterii șefului CFR. De ce nu-l demite chiar el pe Vizante

Florin Cîțu, în ședința de Guvern. Florin Cîțu, în ședința de Guvern. Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu insistă pentru demitertea lui Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători, spunând că nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un director, însă spune că decizia este în mâna ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

Întrebat de jurnalişti, sâmbătă, la Tulcea, de ce nu a fost schimbat directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, premierul Florin Cîţu a spus că decizia este în mâna ministrului Transporturilor, el fiind de părere că nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un director.

„Eu rămân la ceea ce am spus acum două zile (joi – n.r.). Trebuie să fim foarte atenţi pentru că astfel de lucruri le decontăm toţi. Le decontează toată guvernarea, nu le decontează doar un anumit partid politic. Uneori trebuie să luăm astfel de decizii. Decizia este în continuare la ministrul Transporturilor. Decizia de a demite este a ministrului Transporturilor, dar eu cred că nu trebuie să deconteze o întreagă guvernare pentru un singur director”, a spus Cîţu.

Premierul Florin Cîţu i-a cerut joi ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să îl demită pe directorul CFR SA, Ovidiu Vizante, spunând că „dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, dar ministrul Transporturilor a spus că după ce Vizante şi-a cerut scuze, cazul este închis.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a intervenit, joi dimineaţă, la Antena 3, şi, întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren, şi a spus că nu el trebuie întrebat despre acest lucru.

„De ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (…) Încercaţi, totuşi, să vorbiţi cu responsabilii, cei care se ocupă de circulaţie. (…) Cred că e impropriu să spuneţi că au stat abandonaţi (…), încercaţi să găsiţi transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”, a spus Vizante.