• Florin Cîțu: Este foarte bine că se vine cu propuneri care ajută în direcția campaniei de vaccinare. Cu unele sunt de acord, cu altele, nu.
  • Ulterior, Florin Cîțu a punctat că este de acord cu testarea personalului medical nevaccinat „pe banii lor”.
  • „Decizia va fi luată când va veni o propunere în ședința de guvern. Vaccinarea obligatorie a medicilor nu a fost prezentată ca propunere”, a adăugat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a spus, miercuri, referitor la propunerea ministrului Sănătății de a impune anumite restricții personalului medical care nu s-a vaccinat, că nu ar „merge pe astfel de măsuri, pentru că e vorba de pacienți”.

„Este foarte bine că se vine cu propuneri care ajută în direcția campaniei de vaccinare. Cu unele sunt de acord, cu altele, nu. Am vorbit azi cu doamna ministru al Sănătății și este clar că vrem să menținem economia deschisă, dar dacă specialiștii spun că această campanie de vaccinare poate fi ajutată de măsuri bonificatoare, cum ar fi premii, putem să mergem și pe aceste măsuri.

Nu aș merge pe măsuri restrictive față de personalul medical care trebuie testat dacă nu s-a vaccinat, pentru că e vorba de relații cu pacienții și acolo lucrurile sunt mai sofisticate”, a spus premierul, la briefing-ul de presă susținut după ședința de guvern.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Ulterior, Florin Cîțu a punctat că este de acord cu testarea personalului medical nevaccinat „pe banii lor”.

„Decizia va fi luată când va veni o propunere în ședința de guvern. Vaccinarea obligatorie a medicilor nu a fost prezentată ca propunere”, a adăugat Florin Cîțu.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a propus în şedinţa coaliţiei de guvernare un set de măsuri restrictive pentru cei nevaccinaţi, precum testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale.

„Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă”, a spus, marți, Ioana Mihăilă.