• Cîţu cere colegilor parlamentari să nu respingă OUG1/2020 şi ordonanţa care amână dublarea alocaţiilor
  • Ministrul spune că bufferul este destul de mare pentru a face faţă oricărei provocări externe
  • CNSP spunea la finalul lui februarie că economia va creşte cu 4,1% în acest an

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a făcut luni apel la parlamentari să nu respingă OUG 1/2020 şi ordonanţa care prorogă dublarea alocaţiilor până la 1 august 2020. România are nevoie de stabilitate financiară, spune premierul desemnat, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Acesta este un mesaj pentru colegii mei parlamentari, în special de la Camera Deputaţilor. Nu respingeţi OUG1 şi ordonanţa care prorogă dublarea alocaţiilor pentru copii până la 1 august 2020. În acest moment este nevoie de stabilitate financiară. Vă garantez că avem bufferul necesar pentru a face faţă oricărei provocări în acest moment”, spune Florin Cîţu.

Dublarea alocaţiilor ar majora deficitul cu cel puţin 0,2% din PIB

Dublarea alocaţiilor ar majora deficitul cu cel puţin 0,2% din PIB, care este deja prognozat să fie la 3,6% în acest an. Totodată, bufferul reprezintă rezervele în valută ale finanţelor pentru situaţii de plăţi de urgenţă. Valoarea bufferului ar fi de peste 4 miliarde de euro.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ministrul a mai spus astăzi că se uită la situaţia privind răspândirea coronavirusului să vadă dacă acest şoc se va transfera şi în economia României.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a menţinut la finalul lunii februarie prognoza de creştere economică la 4,1% estimând că industria va reveni în a doua parte a anului 2020. CNSP spunea totuşi că apariţia şi extinderea coronavirusului ar putea avea efecte nefavorabile în ceea ce priveşte cererea globală.