• Cîțu: Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă
  • Tulpina Delta s-a răspândit în 23 de state ale Uniunii Europene
  • Varianta Delta e dominantă deja în Marea Britanie

Totul va fi bine – ne asigură Florin Cîțu. În timp ce vecinii noștri sunt îngrijorați de agresivitatea cu care se răspândește varianta Delta și își fac strategia pentru un eventual val 4, premierul nostru a intrat în modul „avem de toate”. Cîțu e convins că valul patru va ocoli România.

Și totuși, Guvernul Romaniei a anunțat recent o rată de vaccinare de doar aproximativ 25%, jumătate față de Marea Britanie, unde numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut de 10 ori în ultima lună din cauza tulpinii „delta”.

Premierul britanic, Boris Johnson va discuta despre asta cu Angela Merkel. Cancelarul german crede că Uniunea Europeană nu ar trebui să primească turiști britanici, chiar dacă sunt vaccinați.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

„Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să avem niciun val patru. S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum. Singura soluţie este să ne vaccinăm. Nu mi se pare normal să mai închidem economia când avem aceste vaccinuri. Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă, să nu mai avem niciun fel de restricţii, pentru că nu trebuie ca cei care s-au vaccinat să mai sufere. Trebuie să meargă înainte”, a afirmat Florin Cîțu.

Declarațiile au fost făcute la Botoșani – premierul e în campanie și se plimbă prin toată țara în speranța că va convinge cât mai mulți liberali să-l aleagă pe el și nu pe Orban șef al PNL, la Congresul din 25 septembrie. Din tabăra susținătorilor lui Orban, fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, l-a criticat aspru pe Cîțu cu declaraţii teribiliste.

„Cu declarații teribiliste gen “PNL ia toate sectoarele mâine”, nu convingem pe nimeni. Ba ne mai facem și de râs. Este specific celor care nu au fost în stradă să stea de vorbă cu bucureștenii să facă astfel de declarații triumfaliste, nerealiste”, a scris Alexandru, pe Facebook.