România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluţia este un nou guvern format în jurul PNL, afirmă Florin Cîţu, care anunţă că PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR: „Vom acţiona cu maturitate şi responsabilitate”.

„Votul de azi (miercuri – n.r.) al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reuşit să şi construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluţie pentru ţară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna. Ţara se află într-o situaţie pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecţii şi de decese. O astfel de situaţie reclamă responsabilitate şi compromisuri pentru rezolvarea crizei politice”, afirmă Florin Cîţu.

El apreciază că România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, „iar soluţia este un nou guvern format în jurul Partidului Naţional Liberal”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Asigurăm deja guvernarea interimară a ţării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forţă principală, se poate face foarte rapid şi fără nicio perioadă de adaptare. PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice parlamentare, cu excepţia AUR, în vederea creării rapide a unei majorităţi şi a unui guvern. Vom acţiona cu maturitate şi cu responsabilitate, fără vanităţi şi fără orgolii, ţinând cont de configuraţia politică a Parlamentului şi căutând în mod insistent soluţia care să scoată România din criză”, conchide Cîţu.

Parlamentul a respins, miercuri, învestirea guvernului Cioloş.