Cîțu „premiază performanța” localităților mici. Premierul a anunțat un program pentru drumurile secundare

De la sfârșitul lunii iulie am putea renunța la măști. Anunțul făcut de Florin Cîțu Mediafax Foto
  • Florin Cîțu a anunțat joi că specialiștii lucrează la un amplu program de investiții pentru drumurile județene și comunale
  • Prioritate vor avea comunitățile care au construit rețele de apă și canalizare pentru „a premia performanța”
  • Investițiile vor fi realizate cu bani de la buget

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că specialiștii lucrează la un amplu program de investiții pentru drumurile județene și comunale. Banii vor fi alocați de la buget și astfel vor fi premiate performanțele administrative ale micilor comunități.

Florin Cîțu a declarat joi, în timpul unei vizite la Timișoara, că a solicitat o analiză privitoare la infrastructura județeană și comunală din toată țara.

„Nici în PNRR, nici în fonduri europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri mici (…) Am solicitat o analiză. Avem o problemă, localitățile în care nu s-a putut investi în drumurile comunale și județene au rămas în urmă, este un lucru la care mă tot uit de ceva vreme”, a explicat premierul Cîțu.

Florin Cîțu a dezvăluit faptul că investițiile vor fi realizate cu bani de la buget. Prioritate vor avea comunitățile care au construit rețele de apă și canalizare pentru „a premia performanța”.

„Vom demara un program de investiții pentru aceste drumuri, vor avea prioritate localitățile care au canalizare și apă, dar vor fi și celelalte localități. Le vom face prin buget, structura programului o vom anunța în perioada următoare (…) Trebuie să premiem performanța, vor avea prioritate comunitățile care au apă și canalizare, apoi celelalte”, a anunțat Florin Cîțu la Timișoara.