Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a prezentat public primele cifre care ar demonstra neregulile de la Primăria Capitalei. Demnitarul susţine că în timpul administraţiei Firea, Primăria a avut bani pentru plata subvenţiilor, dar a deturnat destinaţia fondurilor. Dovezile au fost trimise la DNA.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a prezentat pe Facebook primele rezultate ale controlului comandat la Primăria Capitalei. Concluzia lui Cîţu este că a fost „furt pe faţă”, în urma căruia s-au îmbogăţit firmele de casă.

DOVADA- PMB a avut bani pentru plata subvențiilor dar a deturnat destinația banilor!PMB a bugetat banii pentru platat…

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
Publicată de Florin Cîţu pe Marţi, 13 octombrie 2020

„Dovada- PMB a avut bani pentru plata subvenţiilor dar a deturnat destinaţia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor:- transport 1.4 miliarde lei, – energie termică 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, aşa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020. Prin oug 135/2020 am pus la dispoziţia primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante. Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia dar nu a plătit subvenţia. Cel mai grav şi penal, banii bugetati pentru subvenţie au fost cheltuiţi pe alte „proiecte”. Acest mod de „lucru”, de fapt furt pe faţă, a falimentat RADET, ELCEN etc şi a îmbogăţit firmele de casa ale celor care au adminstrat Bucurestiul în ultimii ani.Vinovaţii vor răspunde! V-am promis”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Documentele au fost trimise la DNA, a anunţat luni ministrul de Finanţe. Cu puţin timp înainte, acesta fusese ironizat de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

Sa-l scoata cineva pe Câtzu din prizā sau… prize! Sa-l trezeasca din ametealā pe cel care ne-a ingropat in datorii si…Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 12 octombrie 2020

„Să-l scoată cineva pe Câtzu din priză sau … prize! Să-l trezească din ameţeală pe cel care ne-a îngropat în datorii şi pe noi, dar şi pe copiii şi nepoţii noştri! În goana după un loc la Senat, s-a gândit cā victoria îi va fi asigurată dacă mă acuza de ceva, orice, pe mine! Şi a gasit fapte, chiar prejudicii !! Din 2012 !!! Să-i spună cineva că mi-am început mandatul în 25 iulie 2016 !! Vă daţi seama cine conduce Finanţele ţării?”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ministrul Florin Cîţu a vorbit în ultimele zile despre grave nereguli descoperite la Primăria Capitalei în urma unor inspecţii ale autorităţilor financiare.