Cîţu, primele dovezi privind neregulile de la Primăria Capitalei: „Este furt pe faţă”

IMM Invest a suferit modificări. Florin Cîțu: „Se propune renunţarea la cerinţa de instituire a ipotecii [...]”

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a prezentat public primele cifre care ar demonstra neregulile de la Primăria Capitalei. Demnitarul susţine că în timpul administraţiei Firea, Primăria a avut bani pentru plata subvenţiilor, dar a deturnat destinaţia fondurilor. Dovezile au fost trimise la DNA.

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a prezentat pe Facebook primele rezultate ale controlului comandat la Primăria Capitalei. Concluzia lui Cîţu este că a fost „furt pe faţă”, în urma căruia s-au îmbogăţit firmele de casă.

„Dovada- PMB a avut bani pentru plata subvenţiilor dar a deturnat destinaţia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvenţiilor:- transport 1.4 miliarde lei, – energie termică 935 milioane lei. Veniturile încasate de primărie, aşa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020. Prin oug 135/2020 am pus la dispoziţia primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante. Primăria Bucureşti a avut bani, a bugetat subvenţia dar nu a plătit subvenţia. Cel mai grav şi penal, banii bugetati pentru subvenţie au fost cheltuiţi pe alte „proiecte”. Acest mod de „lucru”, de fapt furt pe faţă, a falimentat RADET, ELCEN etc şi a îmbogăţit firmele de casa ale celor care au adminstrat Bucurestiul în ultimii ani.Vinovaţii vor răspunde! V-am promis”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Documentele au fost trimise la DNA, a anunţat luni ministrul de Finanţe. Cu puţin timp înainte, acesta fusese ironizat de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

„Să-l scoată cineva pe Câtzu din priză sau … prize! Să-l trezească din ameţeală pe cel care ne-a îngropat în datorii şi pe noi, dar şi pe copiii şi nepoţii noştri! În goana după un loc la Senat, s-a gândit cā victoria îi va fi asigurată dacă mă acuza de ceva, orice, pe mine! Şi a gasit fapte, chiar prejudicii !! Din 2012 !!! Să-i spună cineva că mi-am început mandatul în 25 iulie 2016 !! Vă daţi seama cine conduce Finanţele ţării?”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ministrul Florin Cîţu a vorbit în ultimele zile despre grave nereguli descoperite la Primăria Capitalei în urma unor inspecţii ale autorităţilor financiare.

Exit mobile version