• Cîțu promite că angajații din sectorul public nu pierd bani în 2021
  • Florin Cîțu: Anul acesta nu e nimeni dat afară
  • Florin Cîțu: Toată lumea își primește sporurile
  • Florin Cîțu: În sectorul privat au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic
  • În 2020, datoria externă a României a ajuns la 125 miliarde de euro
  • Numărul salariaţilor din economie a sărit de 5 milioane în 2018 şi în 2019

Florin Cîțu recunoaște .Sectorul privat a fost cel mai lovit în anul 2020, anul pandemiei și Guvernul a protejat bugetarii. Îi va proteja și în acest an. Salariile lor nu sunt în pericol de a fi reduse și nu-și vor pierde nici controversatele sporuri. Un astfel de anunț din partea premierului ne face să ne uităm și la câteva din cifrele anului 2020.

Datoria externă a României a crescut cu 15,6 miliarde de euro, față de 2019. A ajuns la 125,4 miliarde de euro.

Mesajul, de fiecare dată, pentru sindicate și angajații din sectorul bugetar e același: în 2020, când economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 de milioane de oameni în șomaj tehnic, oameni care plăteau taxe ca să susțină salariile din sectorul public, sectorul public a primit creșterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară. Anul acesta nu e nimeni dat afară, toată lumea își primeșe sporurile, își primește salariul la nivelul din 2020. Nu văd problema”, a declarat Florin Cîțu.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Datoria publică a României, crește pe an ce trece

Comisia Europeană a avertizat că datoria publică a României ar putea ajunge, în 2027, la 100% din Produsul Intern Brut. Adică peste șase ani.

Azi a fost scandal in parlament la discutiile pentru buget. Cele mai mari dueluri nu au fost pe bani, ci, de exemplu, pe cine e șefu, cine conduce dezbaterile. La Comisiile reunite de Educație două „Doamne” Monica Anisie și Natalia Intotero s-au certat minute în șir pe cine e mai îndreptățit să dea cuvântul invitaților.

Nu suntem chemați aici să asistăm la spectacolul dumneavoastră gratuit, Doamna INTĂTERO ”, a declarat Ionel Dancă, deputat PNL.

Vă rog frumos să-mi pronunțați corect numele. Înțelegem că vreți dictatură. Au înțeles, deja, și românii.”, a răspuns Natalia Intotero, deputat PSD.

La Muncă, pesedistul Adrian Solomon i-a făcut „caraghioși’ pe USR -iști.

„Sunteți caraghioși! De 45 de minute numărați niste oameni. Dacă erați ciobani, vă dădea afară proprietarul oilor, vă spun eu„, a menționat Adrian Solomon, deputat PSD.