• Florin Cîțu contrazice cifrele Comisiei Europene și spune că economia Româniai va scădea doar cu 2-3%
  • Comisia Europeană a estimat o contracție cu 6% a economiei României
  • Florin Cîțu a spus săptămâna trecută că „actuala criză este mai gravă decât Marele Crah din 1929”

Să curgă mierea, să desfacem șampania și să ne bucurăm c-am învins apocalipsa fără să ne forțăm prea tare, ne spune ministrul Cîțu de la finanțe. S-a răzgândit repede: săptămâna trecută aveam cea mai gravă criză de la Marele Crah, azi ne descurcăm mai bine.

„Apocalipsa poate să mai aștepte”, a declarat Florin Cîțu. A ieșit cu o estimare care contrazice cifrele Comisiei Europene. Vom avea o scădere economică de 2-3%, anunță șeful de la Finanțe.

„E adevărat că trimestrul doi a avut un impact negativ mai mare decât ne așteptam, dar nu foarte mult. Rămânem în afara estimărilor apocaliptice care arătau cu minus 6, minus 8, minus 9%. Vom avea minus 2 sau 3%”, spune Cîțu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Doar că ministrul vorbea săptămâna trecută despre cea mai grea criză din ultima sută de ani: „Trecem prin cea mai dificilă perioadă din ultima sută de ani. (…) E mai rău decât în 1929. E mai rău decât în timpul Marelui Crah”.

Dacă nu se răzgândește, cifrele lui Florin Cîțu sunt la jumătate față de cele ale Comisiei Europene și ale FMI-ului, care au estimat o contracție de până la 6%.

De asemenea, Cîțu estima acum trei luni un minus de 1.9%.