• Premierul Florin Cîțu a propus, duminică, folosirea certificatelor verzi pentru nunțile programate.
  • Cîţu a spus că sunt județe unde situația pandemică este între 2 şi 3 la mie.
  • Rată a fost depășită în Bistrița-Năsăud şi Ilfov.

Premierul Florin Cîțu a propus, duminică, folosirea certificatelor verzi pentru nunțile programate, unde există o rată mare de incidență, pentru a evita anularea evenimentelor.

În videoconferința cu prefecții şi reprezentanții DSP-urilor, premierul Florin Cîţu a spus că sunt județe unde situația pandemică este între 2 şi 3 la mie, ba chiar această rată a fost depășită, de exemplu Bistrița-Năsăud şi Ilfov, iar aici autoritățile trebuie să găsească soluții vom în perioada următoare şi să se asigure că toate măsurile sunt respectate.

De asemenea, în aceste judeţe sunt programate nunţi în perioada următoare, iar premierul vrea ca acestea să nu fie anulate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja ajungem la 3 la mie. Propunerea mea, domnule Raed Arafat, eu aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate şi ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate”, a spus premierul.

Acesta a spus că oamenii nu îşi mai pot modifica data de la o săptămână la alta, astfel că el ar propune pentru nunţile care sunt deja programate în zone unde incidenţa creşte să se folosească certificatul verde.