• Acesta a fost invitat de către Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk.
  • Florin Cîțu va fi primul oficial român care se va deplasa în capitala Ucrainei.
  • Florin Cîțu a afirmat că Vladimir Putin este un criminal de război.

Florin Cîțu, Preşedintele Senatului, a confirmat faptul că va face o vizită în Kiev. Acesta a fost invitat de către Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. În urma confirmării, Florin Cîțu va fi primul oficial român care se va deplasa în capitala Ucrainei.

Pe data de 4 aprilie, președintele Ucrainei, Zelenski, a ținut un discurs în Parlamentul României. Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în şedinţa comună în care preşedintele Ucrainei a susţinut discursul prin sistem videoconferinţă. Conform programului aprobat de Birourile permanente reunite, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, precum şi premierul Nicolae Ciucă au avut, la început, scurte intervenţii.

Florin Cîțu a afirmat că Vladimir Putin este un criminal de război și a spus că Rusia, pe fondul agresiunilor sale nejustificate, trebuie să fie complet izolată economic, pentru a plăti pentru faptele sale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Florin Cîțu la numit pe Putin criminal de război

Vladimir Putin este un criminal în acest război. Avem datoria de a nu rămâne pasivi. Toată Europa trebuie să facă mai multe. În fiecare oră, în Ucraina sunt omorâți bătrâni, copii. Avem datoria să oprim războiul prin toate mijloacele, Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic”, a declarat Florin Cîțu, în discursul său.

Începând cu 24 februarie, ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate de la finele celui de-al Doilea Război Mondial, prin invazia nejustificată, ilegală şi neprovocată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Ne alăturăm şi de la această tribună vocilor care exprimă sprijinul ferm şi de neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele sale recunoscute internaţional”, a spus și Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului.