• Florin Cîțu s-a întâlnit cu liderii social-democraţi, joi, de la ora 15:00, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre PNRR
  • La finalul ședinței, premierul a făcut câteva declarații
  • Florin Cîțu: „Lucrurile au fost foarte aplicate. S-a discutat în detaliu

Premierul Florin Cîţu a avut o întâlnire cu liderii social-democraţi, joi, de la ora 15:00, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre Planul Național de Reziliență și Relansare (PNRR) și despre contribuția României la bugetul UE.

Astăzi, unele sindicate și patronate au ales să facă parte din delegația PSD. Surprinzător, dar asta este. Nu am negociat, am prezentat PNRR, care a fost apreciat de Comisia Europeană, unde și astăzi am prezentat aceste elemente de reformă care s-au discutat în coaliție, coaliție care are în spate voturile românilor. E o reformă pe care o așteaptă românii, o reformă pe care o vom implementa, o reformă care este apreciată de Comisia Europeană. Acesta este guvernul care face reforme, și eu am fost la Bruxelles să întăresc aceste vorbe“, a declarat Florin Cîțu.

Legat de propunerile PSD pentru PNRR, Cîțu a declarat: „Dacă există prin minune vreo componentă care să fie în spirit tot în ceea ce vrem să facem în această țară. Astăzi programul de reforme pe care îl facem corectează ceea ce s-a făcut în ultimii ani când PSD a fost la guvernare. Este greu de crezut că vom avea compatibilitate, dar eu sunt deschis. PNRR este un program al Guvernului. Nu trebuie să meargă în parlament. A fost prezentat astăzi. A mai fost prezentat în parlament de Domnul Ghinea“.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Premierului i s-a cerut să comenteze declarația lui Marcel Ciolacu, potrivit căreia nu a fost prezentat proiectul PNRR, ci niște generalități, acesta precizând că a prezentat toate capitolele PNRR și că s-a discutat și despre reforme, ordonanțe: „Lucrurile au fost foarte aplicate. S-a discutat în detaliu“.

Întrebat dacă este vreo șansă ca PSD să-și aducă vreun aport la PNRR, Cîțu a respins această ipoteză: „Acest PNRR are o componentă importantă de reforme. Acea componentă de reforme are în spate voturile românilor care au ales această coaliție care guvernează“.

Vom vedea cum se va desfășura săptămâna viitoare. PNRR este un program al guvernului. A fost prezentat în Parlament, a fost prezentat azi, îl prezentăm tuturor“, a mai spus premierul, întrebat dacă va prezenta PNRR în plenul Parlamentului.