• Premierul Nicolae Ciucă a câştigat procesul prin care a cerut suspendarea analizei tezei de doctorat, presupus a fi plagiată, după ce UEFISCDI a depus recursul tardiv.
  • Decizia ÎCCJ este definitivă.
  • UEFISCDI transmite, vineri, că a depus recursul cu respectarea termenului legal.

Premierul Nicolae Ciucă a câştigat procesul prin care a cerut suspendarea analizei tezei de doctorat, presupus a fi plagiată, după ce UEFISCDI a depus recursul tardiv. Decizia ÎCCJ este definitivă. UEFISCDI transmite, vineri, că a depus recursul cu respectarea termenului legal.

Premierul Nicolae Ciucă a dat în judecată Ministerul Educaţiei, pe vremea când ministru era Sorin Cîmpeanu, pentru ca instituţia să suspende înregistrarea sesizărilor privind lucrarea sa de doctorat, presupus a fi plagiată.

Ciucă a câştigat procesul pe fond, la Curtea de Apel Bucureşti, dar Ministerul Educaţiei a făcut recurs.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins însă recursul, în 19 ianuarie, constatând tardivitatea depunerii acestuia.

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a transmis vineri că recursul a fost cu respectarea termenului legal prevăzut de Codul Civil.

„La termenul din 19.01.2023, magistratul asistent a prezentat referatul cauzei, moment în care a fost invocată, din oficiu de către Instanţă, tardivitatea recursului depus în data de 08.07.2022. Consilierul juridic a solicitat să fie prezentate detalii despre data primirii Comunicării hotărârii la UEFISCDI, precum şi numele persoanei care a primit plicul ce conţinea Comunicarea. Conform datelor prezentate de Instanţă, comunicarea a fost primita in 30.06.2022, de către d-na VB la punctul de control al clădirii în care UEFISCDI are sediul. Menţionăm ca d-na VB nu este angajata UEFISCDI şi nu avea atribuţii de primire corespondenţă pentru instituţie iar Comunicarea a ajuns la Secretariatul UEFISCDI pe data 04.07.2022, fără nicio informare asupra faptului că a fost primită la o dată anterioară” , arată UEFISCDI.

Potrivit comunicatului, instanţa a încuviinţat să fie transmise prin e-mail dovezile şi probele care să justifice faptul că a fost primită Comunicarea la o alta dată, iar UEFISCDI a trimis înscrisuri şi probe. Astfel, având in vedere aspectele transmise, UEFISCDI consideră că a depus recursul în dosar cu respectarea termenului legal.