Ciucă a depus lista miniștrilor și programul de guvernare la Parlament: Am convingerea că va întruni necesarul de voturi

  • Lista miniştrilor şi programul de guvernare au fost depuse sâmbătă la Parlament.
  • Premierul desemnat Nicolae Ciucă crede că Guvernul propus va întruni numărul necesar de voturi.
  • Cu o zi în urmă, el se declara neîncrezător.

„Am depus la Camera Deputaţilor şi la Senat programul de guvernare şi lista Cabinetului. Doresc să menţionez că programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate este cea legată de creşterea preţurilor la energie, gaze naturale, la alimente, iar cea de-a treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta spune că programul de guvernare nu este nou, ci asigură continuitatea programului existent.

„Nu putem să facem abstracţie de cifre, dar am convingerea ca Guvernul ca întruni minimul necesar de voturi”, a mai spus Ciucă.

El a făcut un apel la responsabilitatea parlamentarilor pentru a depăşi această situaţie de criză şi a spus că negocierile cu celelalte partide vor continua.

În urmă cu o zi, Ciucă s-a contrazis cu Florin Cîțu într-o conferință de presă cu privire la numărul de voturi necesar.

Președitele PNL a spus că Guvernul „are șanse” să treacă de Parlament: „Acest Guvern va trece. Este un guvern care va avea susținere”.

În schimb, premierul desemnat a fost pesimist. „Așa cum arată situația și cifrele, matematic guvenul nu are șanse să treacă. Pe parcursul negocierilor s-a constatat destul de multă inflexibilitate și că am realizat că probabil nu se va ajunge la un acord politic astfel încât să putem determina o majoritate care să aprobe Guvernul în Parlament”, a spus Nicolae Ciucă.