• Ciucă a cerut Romgaz și OMV Petrom să înceapă programul de investiții în Marea Neagră, astfel încât extracția gazelor să înceapă cel puțin la termenul asumat.
  • Estimările dau garanții că există cantități suficient de mari pentru a asigura gaz și pentru vecinii noștri.
  • Virgil Popescu: ,,Așa cum a spus și domnul prim-ministru, clădim independența energetică, independența resurselor energetice și astăzi practic asistăm și la prima cărămidă a unuia dintre cele mai mari proiecte de investiții din România”.

Romgaz a preluat de la Exxon, 50% din perimetrul Neptun Deep. Ciucă a cerut Romgaz și OMV Petrom să înceapă programul de investiții în Marea Neagră, astfel încât extracția gazelor să înceapă cel puțin la termenul asumat, adică la sfârșitul anului 2026.

,,Prin acest act prin care astăzi vom reuși să demarăm procesul prin care nu mai târziu de 2026 gazele vor fi extrase din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, împreună Romgaz cu compania OMV Petrom, ne vom îndeplini obiectivul pe care l-am asumat astfel încât să putem să asigurăm necesarul de gaz pentru consumul propriu„, a declarat Nicolae Ciucă.

Există cantități suficient de mari pentru a asigura gaz și pentru vecinii noștri

Estimările dau garanții că există cantități suficient de mari pentru a asigura gaz și pentru vecinii noștri atât din regiune, cât și din Uniunea Europeană.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Virgil Popescu, ministrul energiei, a întărit afirmațiile spunând că ,,Asistăm la prima cărămidă pentru independența energetică a României, așa cum a spus și domnul prim-ministru, clădim independența energetică, independența resurselor energetice și astăzi practic asistăm și la prima cărămidă a unuia dintre cele mai mari proiecte de investiții din România. Vorbim de miliarde de euro ce vor fi investite pentru extragerea gazelor din Marea Neagră„.