• Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale.
  • În cadrul întrevederii, a fost analizat răspunsul Uniunii Europene la criza generată de agresiunea militară rusă din Ucraina.
  • Potrivit comunicatului de presă, Ciucă a prezentat strategia ţării noastre de a-şi dezvolta economia şi asigura independenţa energetică.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, joi, cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, despre răspunsul Uniunii Europene la criza generată de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale. În cadrul întrevederii, a fost analizat răspunsul Uniunii Europene la criza generată de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Nicolae Ciucă a subliniat nevoia de a beneficia de solidaritatea europeană atât în privinţa gestionării fluxului de refugiaţi din Ucraina, cât şi pentru a proteja economia românească şi cetăţenii de efectele crizelor multiple pe care le traversăm. Cei peste 620.000 de refugiaţi care au intrat în România de la debutul conflictului, dintre care foarte mulţi sunt copii, au beneficiat de sprijinul solidar al autorităţilor şi societăţii civile, care au asigurat şi continuă să asigure adăpost, hrană şi servicii sociale integrate, inclusiv pentru accesul copiilor la educaţie. O atenţie specială a fost acordată nevoii de sprijin pentru Republica Moldova, afectată de valul de refugiaţi, pe fondul problemelor economice cu care se confruntă”, transmite Guvernul.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Nicolae Ciucă a prezentat strategia de dezvoltare economică a României

Potrivit comunicatului de presă, Ciucă a prezentat strategia ţării noastre de a-şi dezvolta economia şi asigura independenţa energetică, prin intermediul folosirii energiei nucleare, dezvoltarea capacităţii de producere a energiei regenerabile şi exploatarea noilor zăcăminte de gaze naturale off-shore, în paralel cu interconectarea cu sistemele de aprovizionare din Bulgaria şi Grecia.

Folosirea banilor europeni pentru modernizarea ţării şi crearea de noi locuri de muncă, într-o manieră integrată, care să reunească atât fondurile PNRR, precum şi cei din Cadrul Financiar Multi-Anual, alături de programele alocate la nivel european pentru gestionarea fluxurilor de refugiaţi au fost menţionate ca oportunităţi importante pentru manifestarea concretă a solidarităţii europene. Comisarul Nicolas Schmit a transmis mulţumiri României pentru reacţia rapidă şi eficientă la criza umanitară generată de conflictul din Ucraina, subliniind eficienţa eforturilor de a primi cei peste o jumătate de milion de refugiaţi.

O menţiune specială a fost remarcată în legătură cu sprijinul acordat copiilor ucraineni care au nevoie de acces la educaţie. Oficialul european a transmis sprijinul Comisiei Europene pentru accesarea rapidă a fondurilor aflate deja la dispoziţia statelor membre, acestea urmând a fi suplimentate cu noi resurse. În privinţa locurilor de muncă din România, comisarul european a remarcat rata mică a şomajului din ţara noastră şi calitatea dialogului social, arătând că sunt necesare investiţii în sectorul digital şi în educaţie, pentru creşterea nivelului de pregătire a forţei de muncă”, se menţionează în finalul comunicatului de presă.