Ciucă face apel la autoritățile române: „Situaţia din Liban devine tot mai critică. România trebuie să acţioneze pentru a-și proteja cetățenii”

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, face apel la autoritățile române să continue operațiunea de evacuare a românilor din Liban, în contextul escaladării conflictului din regiune. 

„Situația din Liban devine tot mai critică, iar România trebuie să acționeze prompt pentru a-și proteja cetățenii aflați în zonele de conflict. Mulți alți români se află încă în Liban, iar autoritățile noastre trebuie să continue aceste operațiuni de evacuare, în funcție de cererile primite. Îndemn toți cetățenii care nu au solicitat încă sprijinul să facă acest lucru cât mai curând. Siguranța fiecărui român trebuie să fie o prioritate pentru România. Guvernul, prin ministerele de resort trebuie să organizeze zboruri de evacuare pentru a-i aduce acasă, departe de riscurile și pericolele din regiune”, a transmis Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe pagina oficial de Facebook.

69 de persoane aflate în situații vulnerabile, cetățeni români și membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim, au fost asistate în vederea repatrierii din Republica Libaneză, fiind transportate în România, la bordul unei aeronave militare. Zborul a fost realizat cu sprijinul MApN, cu o aeronavă aparținând Forţelor Aeriene Române.

MAE și Ambasada României în Republica Libaneză vor rămâne în contact permanent cu cetățenii români și membrii lor de familie care și-au semnalat prezența și s-au înregistrat la misiunea diplomatică.

Exit mobile version