• Premierul Nicolae Ciucă a participat la reuniunea șefilor de Guvern NATO din Europa de Sud-Est.
  • Acesta a spus că securitatea din regiunile Mării Negre a fost afectată de război.
  • Ciucă a spus că s-au luat măsuri pentru înfruntarea consecințelor.

Premierul Nicolae Ciucă a participat la reuniunea șefilor de Guvern NATO din Europa de Sud-Est. Premierul a precizat că invazia Rusiei asupra Ucrainei a afectat grav climatul de securitate în regiunile Mării Negre şi în sud-estul Europei. De asemenea, el a spus că Rusia este acum cea mai gravă amenințare la adresa securității comune.

„Am luat act de presiunile maligne ale Rusiei şi de influenţa sa în regiune. Am decis să contracarăm prin creşterea rezilienţei noastre. Asta include reducerea dependenţei de energia rusească, dar și combaterea narativelor false ale Rusiei, mai multă protecţie cibernetică şi o creştere a comerţului între noi.

Am dat dovadă de o abordare constructivă, ajutându-i pe partenerii noștri de aceeași părere să facă față consecințelor acestei acțiuni neprovocate sau conduse de Rusia”, a spus Nicolae Ciucă, premierul României.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Premierul Ciucă a discutat cu Pedro Sanchez despre criza din Ucraina

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întrevedere cu preşedintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, care a efectuat prima vizită în România în această funcţie.

Cei doi oficiali au discutat, cu prioritate, despre impactul multidimensional al crizei din Ucraina, cu accent pe temele legate de stabilitate, refugiaţi şi energie. S-a evidenţiat existenţa unei viziuni comune asupra strânsei cooperări bilaterale dintre România şi Spania, potenţată şi de comunitatea românească semnificativă din Regatul spaniol.

Cei doi şefi de guvern au confirmat necesitatea unei soluţii europene pentru reformarea pieţei energiei, precum şi pentru a răspunde nevoilor refugiaţilor din Ucraina. Atât premierul României, cât şi omologul său spaniol au apreciat răspunsul solidar al UE şi NATO la criza din Ucraina, confirmând importanţa solidarităţii cu statele din primă linie în gestionarea fluxurilor de refugiaţi”, potrivit unui comunicat al Guvernului.