• Ministerul Economiei a publicat lista dosarelor aprobate pe măsura HoReCa, iar 72 de companii au primit aprobarea pentru suma maximă de 800.000 de euro alocată pentru fiecare companie.
  • Numărul total al companiilor cărora le-a fost aprobat dosarul este de 8.369 de firme.
  • Printre companiile mari care au aplicat pentru finanţare prin această schemă se numără OMV Petrom Marketing, divizia de retail a OMV Petrom, McDonald’s, Ana Hotels, Accor Hotels, Romexpo sau Editura Adevărul.

Antreprenorii care au depus proiecte pentru finanţare prin Măsura 2 pentru granturi pen­tru capital de lucru au fost dez­avantajaţi din punct de ve­dere competiţional, având în vedere că cei care au aplicat pentru schema de sprijin pentru sec­torul HoReCa vor începe deja să primească ba­nii, o măsură care a început cu mult după Măsura 2.

Ministerul Economiei a publicat lista dosarelor aprobate pe măsura HoReCa, iar 72 de companii au primit aprobarea pentru suma maximă de 800.000 euro alocată pentru fiecare companie. Numărul total al compa­nii­lor cărora le-a fost aprobat dosarul este de 8.369. „Pe Măsura 2 au fost foarte multe apli­ca­ţii. A durat mult verificarea acolo şi cineva care nu a primit încă banii a depus aplicaţia chiar foarte târziu, adică în ultimele zile de de­pu­nere.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cu HoReCa s-au mişcat mai repede pen­tru că a fost mult mai uşor, nu a fost cu punc­taj, acolo toată lumea putea să primească banii dacă i s-a diminuat cifra de afaceri în 2020 faţă de 2019. În plus, au băgat ceva su­pli­mentar faţă de alte măsuri, un raport de ex­per­tiză contabilă depus împreună cu aplicaţia, au externalizat puţin controlul.

Beneficiarul a de­pus acel raport de expertiză care este asu­mat de un expert contabil, de un auditor care are nişte standarde, el ştie şi certifică că cifra de afa­ceri s-a diminuat pe acel cod CAEN“, a ex­plicat Cristina Iţcuş, mana­ging partner al com­pa­niei de consultanţă CBS Customs Business Solutions, în cadrul emi­siu­nii de business ZF Live.

Ministerul Economiei va aloca 800.000 de euro către 72 de companii

Ministerul Economiei a publicat lista dosarelor aprobate pe măsura HoReCa, iar 72 de companii au primit aprobarea pentru suma maximă de 800.000 de euro alocată pentru fiecare companie.

Numărul total al companiilor cărora le-a fost aprobat dosarul este de 8.369 de firme.

Suma totală aprobată de finanţare este de 2,1 miliarde lei, însă statul are la dispoziţie pe bugetul din acest an doar 1 miliard lei (200 mil. euro) dedicaţi acestei măsuri de sprijin, ceea ce înseamnă că firmele vor primi circa 47% din suma aprobată, iar restul de 53% vor urma să vină într-o a doua tranşă, probabil din bugetul de pe 2022. 

Printre companiile mari care au aplicat pentru finanţare prin această schemă se numără OMV Petrom Marketing, divizia de retail a OMV Petrom, McDonald’s, Ana Hotels, Accor Hotels, Romexpo sau Editura Adevărul.