• Liderul PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, argumentează votul dat luni seara împotriva alianţei cu PSD.
  • „Mi s-ar părea cumva că am întoarce spatele şi nu am fi corecţi cu cei care ne-au votat. Avem un electorat care nu ne-a dat mandat să facem alianţă cu PSD, ci din contră”, spune primarul sectorului 6.

Spun ce am spus şi aseară (luni seară – n.red.). În primul rând pe mine mă interesează foarte mult ce se întâmplă şi în Bucureşti, în sensul în care aici avem o logică electorală şi s-au câştigat alegerile împreună cu USR PLUS şi această alianţă, din punctul meu de vedere, trebuie menţinută. În al doilea rând scorul electoral al PNL Bucureşti este foarte dependent la nivel naţional şi avem un electorat care nu ne-a dat mandat să facem alianţă cu PSD, ci din contră”, spune la Digi24 Ciprian Ciucu.

Un argument pentru care Ciucu a votat împotriva alianţei PNL – PSD a fost susţinerea reciprocă a PNL – USR la alegerile locale.

„Mi s-ar părea cumva că am întoarce spatele şi nu am fi corecţi cu cei care ne-au votat”, adaugă liderul PNL Bucureşti.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Ciprian Ciucu a arătat că argumentul liberalilor pro-PSD a fost că o alianţă cu social-deocraţii ar fi mult mai stabilă şi s-ar încerca „o schimbare a tonului, care este foarte agresiv în România”.

Totodată, el spune că premier ar trebui să fie, chiar şi al unui guvern PSD-PNL, preşedintele liberalilor, Florin Cîţu.

PNL a decis, luni seara, să intre la guvernare cu PSD.