Clădirile Universității din București și ASE-ul, patrimoniu pentru Capitală. Ce buget acordă Guvernul Orban pentru reabilitarea lor

Clădirile Universității din București și ASE-ul, patrimoniu pentru Capitală. Ce buget acordă Guvernul Orban pentru reabilitarea lor Sursa Foto: Hepta / Petrișor Iordan
  • Guvernul a decis să aloce peste 578 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor Universităţii din Bucureşti şi ASE
  • Pentru Universitatea Bucureşti vor fi alocate 445,8 milioane de lei, iar pentru ASE, 132,5
  • Se vor efectua lucrări de consolidare, restaurare şi eliminare a umidităţii

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat că Guvernul a decis, în şedinţa de Guvern, să aloce în jur de 578 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor Universităţii din Bucureşti şi ASE. Vor fi efectuate lucrări de consolidare, restaurare şi eliminare a umidităţii.

„În şedinţa de Guvern de astăzi, au fost aprobate două hotărâri extrem de importante pentru două obiective cu valoare simbol pentru capitala României, Universitatea Bucuresti şi clădirea ASE – două clădiri de patrimoniu pentru Bucureşti, care prin adoptarea hotărârii de Guvern vor avea posibilitatea.

Și se declanşează procedura pentru realizarea investiţiilor de reabilitare, consolidare şi modernizare ale acestor clădiri”, a anunțat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, în urma şedinţei de Guvern de joi seară.

Pentru Universitatea Bucureşti, investiţia este de 445, 8 milioane de lei şi are o durată de 60 de luni, iar pentru clădirea ASE , valoarea investiţiei este de 132,5 milioane lei şi are o durată de 24 de luni.

Vor fi efectuate lucrări de consolidare, restaurare a faţadei, inclusiv a tâmplăriei exterioare şi eliminare a umidităţii şi infiltrarilor din teren.

„Aceste clădiri au fost prea mult timp lăsate fără aceste lucrări, şi iată, Guvernul Orban a dat startul, în această şedinţă de Guvern, a procedurilor de contractare şi executare ale acestor lucrări cu valoare extrem de importantă. Această procedură va fi efectuată de Compania Naţională de Investiţii”, a mai zis Dancă.