• Năsui: A fost o greșeală inițierea unor măsuri
  • Năsui: Statul a inițiat măsuri fără să aibă bani
  • Ludovic Orban i-a răspuns ministrului economiei
  • Orban: Orice declarație nu face decât să justifice neputința
  • Orban: Mediul de afaceri așteaptă implementarea măsurilor
  • Orban: Să nu-l punem la zid pe domnul Ghinea

Creșterea economică le-a dat avânt aliaților de la putere. Dar tot pe partea economică apar și disensiunile. Ultima? Între șeful de la Economie Năsui și șeful premierului Cîțu de la partid – Orban.

Ministrul Economiei a dat cu piatra în geamul fostului Guvern. Consideră că a inițiat măsuri fără să se gândească și de unde să dea banii.

„A fost o greșeală, și trebuie să recunoaștem, a statului român să inițieze măsuri fără să aibă cu ce să le finanțeze. Nu face niciun bine nimănui să promiti bani pe care nu-i ai” – Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

A mai declarat că măsura 1, cea a microgranturilor, a fost finalizată, însă ce de-a doua are un deficit de 500 de milioane de euro. Sunt declarații care nu fac decât să justifice neputința, a răspuns tăios Ludovic Orban.

„Eu spun doar atat. Guvernul pe care l-am condus în perioada de criză economică generată de pandemie a încercat să utilizeze toate resursele disponibile pentru a sprijini mediul de afaceri. Banii pe care i-am alocat, peste un miliard de euro, pentru cele trei măsuri, sunt bani care au fost negociați cu Comisia Europeană. Proiectul trebuie implementat, asta e singura problemă. În rest, orice declarație e una care nu face decât să justifice neputința. Mediul de afaceri așteaptă ca aceste măsuri să fie implementate.”, a explicat Ludovic Orban.

Contre în PNL

Contre indirecte în interiorul coaliției au apărut și între miniștrii PNL de la Finanțe și Muncă și cel al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Raluca Turcan și Alexandru Nazare s-au plâns că Ghinea merge la Bruxelles fără să se consulte înainte și cu ei. Ludovic Orban a fost de data asta mai împăciuitor.

„Nu, nu! Vă spun de la ce a plecat! A plecat de la niște informații și declarații date pe anumite teme care vizează domenii ale miniștrilor PNL. Aici e simplu. Reformă în domeniul pensiilor, a salariilor publice, reforma în domeniul ocupării sunt decise de ministrul care reprezintă PNL împreună cu premierul. E simplu. La fel și pe zona fiscalității, unde decide ministrul Finanțelor împreună cu premierul”, a explicat Ludovic Orban.