• PSD a depus o moțiune prin care îl acuză pe Claudiu Năsui de legături cu Securitatea.
  • Ministrul Ecnonomiei anunță că a depus un proiect de lege privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia.
  • Daniel Zamfir (PSD): „Haideți să scoatem din viața politică fiii și nepoții securiștilor. Vlăduț Voiculescu, fiu, nepot de securist. Afară din viața politică”.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunță că a depus un proiect de lege privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia: „Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele securității din politică”.

Este o parte din moțiune care mi-a plăcut și cu care sunt de acord. Aveți un îndemn care mi-a plăcut – fără securiști în funcții publice. Mie chiar îmi place sloganul acesta și vreau să nu rămână o vorbă goală. Haideți să eliminăm securiștii și copiii securiștilor din politica din România. Nu am obiceiul să vin cu mâna goală și am depus astăzi un proiect de lege ca să nu vă rămână inițiativa vidă de sens. Proiectul se numește legea privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia”, spune Claudiu Năsui.

PSD: „Vlăduț Voiculescu, fiu, nepot de securist. Afară din viața politică”

Ministrul Economiei precizează că legea prevede înființarea unui registru public al tuturor securiștilor de la Revoluție, dar și obligă CNSAS să arate și legăturile de rudenie până la gradul trei cu aceștia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele Securității din politică”, adaugă Năsui, care precizează că a studiat și nu sunt probleme de constituționalitate.

Reacția social-democraților a venit din partea senatorului Daniel Zamfir: „Haideți să scoatem din viața politică fiii și nepoții securiștilor. Vlăduț Voiculescu, fiu, nepot de securist. Afară din viața politică”.

„Firmele familiei Năsui prosperă din plin de pe urma contractelor puse pe tavă”

În moțiunea PSD, Năsui a fost acuzat de legături cu Securitatea.

Ar trebui subliniat că singurii care profită de pe urma prezenței lui Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiștii din spatele său. Și, cu siguranță firmele controlate de familia Năsui! Dacă Parlamentul ar vota mâine o inițiativă ‘Fără securiști în funcții publice’, ministrul Năsui și alți colegi ai săi din partid ar fi printre primi care ar trebui demiși din Guvernul României. Cu actualul ministru al Economiei, aflat într-o strânsă legătură cu foști lucrători ai Securității comuniste, firmele familiei Năsui prosperă din plin de pe urma contractelor puse pe tavă, cu încredințare directă, de diverse instituții ale statului. Influența fiului Năsui, ajuns ministru, asigură perpetuarea afacerilor tulburi începute în anii 90, de tatăl și unchiul ministrului – afaceri anchetate penal la vremea respectivă în celebrul Dosar Motorola, închis după o lungă mușamalizare care a ținut până la… prescrierea faptelor penale”, se menționează în moțiunea simplă inițiată de PSD.