Claudiu Târziu, copreședinte AUR: „Ne miră insistenţa cu care preşedintele Iohannis vrea să propună soluţii neviabile”

„Nu am fost abordaţi de USR, însă suntem deschişi oricăror discuţii politice. Dar este foarte puţin probabil ca Dacian Cioloş să reuşească să formeze o majoritate parlamentară care să-i susţină un cabinet”, spune senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR.

El apreciază că un guvern politic nu va putea fi învestit.

Ne miră insistenţa cu care preşedintele Iohannis vrea să propună soluţii neviabile, în răspăr cu prevederile constituţionale şi într-un scenariu menit să menţină la guvernare echipa lui Florin Cîţu”, adaugă Târziu.

Klaus Iohannis a anunţat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloş să formeze un nou guvern.

Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reţinut una, pe care o voi şi pune în practică, şi anume am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş”, a spus Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare.