• Clienții restaurantelor, barurilor și cafenelelor deschise la interior în Grecia trebuie să demonstreze că au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau au teste cu rezultat negativ în ultimele trei zile.
  • Angajatorii din sectorul public și privat vor avea dreptul să întrebe angajații dacă s-au vaccinat.
  • Grecia a raportat 2.065 cazuri noi de COVID-19 și 10 decese, luni, ceea ce a ridicat bilanțul total al infectaților la 440.872 și numărul de morți la 12.802.

Clienții restaurantelor, barurilor și cafenelelor deschise la interior în Grecia trebuie să demonstreze că au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau au teste cu rezultat negativ în ultimele trei zile, a anunțat marți guvernul elen, care încearcă să combată creșterea numărului de infectări, transmite Reuters.

Conform noilor reglementări, care vor rămâne în vigoare până în august, toți clienții barurilor și restaurantelor deschise în interior trebuie să stea așezați la masă. Cei care iau masa în aer liber nu au nevoie de dovada vaccinării sau de testul pentru COVID.

„Este crucial să nu lăsăm impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel încât industria noastră turistică să poată continua și să funcționeze normal„, a declarat ministrul Dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferință de presă.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Cursul economiei Greciei va depinde de cât de bine respectăm măsurile și controlăm pandemia”, a adăugat sursa citată.

O aplicație lansată de guvern, COVID FREE GR, care poate scana certificatele digitale de vaccinare sau rezultatele PCR sau ale testelor rapide, va fi disponibilă pentru toți proprietarii de restaurante.

Angajatorii din sectorul public și privat vor avea dreptul să întrebe angajații dacă s-au vaccinat.

Grecia pariază pe o revigorare a sectorului său turistic în această vară, dar este îngrijorată de creșterea infecțiilor cauzate de varianta Delta, care s-a dovedit a fi extrem de contagioasă. Aproximativ 41% dintre greci sunt complet vaccinați până acum, în timp ce turiștii trebuie să arate că au fost vaccinați sau să prezinte un test PCR negativ pentru a intra în țară.

Grecia a raportat 2.065 de cazuri noi de COVID-19 și 10 decese, luni, ceea ce a ridicat bilanțul total al infectaților la 440.872 și numărul de morți la 12.802.

Numărul zilnic al persoanelor infectate ar putea ajunge, marți, la 3.000, au spus oficialii.

Ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias, a declarat că personalul căminelor de îngrijire au termen limită data de 16 august pentru a se vaccina cu cel puțin o doză.

Același lucru va fi solicitat și personalului medical din toate spitalele, clinicile și centrele de diagnostic până la 1 septembrie. Cei care refuză să se conformeze nu vor mai putea lucra și nu vor fi plătiți.

Clinicile descoperite că încalcă măsura vor fi amendate cu 50.000 de euro.