Clotide Armand: Sectorul 1 oferă locuri de cazare pentru persoanele fără adăpost

Clotide-Armand Mediafax Foto
  • O echipa a Primăriei și polițiștii locali patrulează pe străzi în căutarea persoanelor care au nevoie de ajutor
  • Persoanele fără adăpost din Sectorul 1 pot fi găzduite, pe toată perioada în care condițiile meteo vor fi nefavorabile
  • Primăria a mai înființat o echipă care are rolul de a asigura intervenția în cazul urgențelor

Primăria Sectorului 1 din București anunță că persoanele fără adăpost vor fi cazate în trei centre sociale, în perioada în care vor fi temperaturi scăzute. O echipă a Primăriei și polițiștii locali patrulează pe străzi în căutarea persoanelor care au nevoie de ajutor.

Persoanele fără adăpost din Sectorul 1 pot fi găzduite, pe toată perioada în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1. Cei care au nevoie de ajutor sunt distribuiți la centrele pentru adulți, pentru copii sau pentru mame cu copii. În interior, ei primesc cazare, mâncare și asistență medicală.

„Persoanele adulte pot fi cazate la Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost (Șoseaua Odăi nr. 3-5), cu o capacitate de 60 de locuri, iar copiii la Complexul Social de Servicii Pinocchio (Str. Minervei nr 31 A). De asemenea, pentru mamele cu copii punem la dispoziție Centrul Maternal Sf. Nicolae care oferă posibilitatea găzduirii, ca și celelate două centre, inclusiv pe timpul nopții. Aici beneficiază de hrană, asistență medicală, îmbrăcăminte și materiale de igienă personală”, a anunțat, pe Facebook, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primăria a mai înființat o echipă care are rolul de a asigura intervenția în cazul urgențelor. De asemenea, polițiștii locali din Sectorul 1 și-au intensificat patrulele pe străzi pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de condițiile meteo nefavorabile.