• Clotilde Armand: A început curățenia în Sectorul 1! Șantajul nu mai ține!
  • Primăria S1 a contractat firma BRAI-CATA pentru igienizarea străzilor.
  • În 2020, BRAI-CATA a avut peste 900 de angajați.

A răsărit soarele și pentru locuitorii celui mai bogat sector al Capitalei. După mai bine de șase luni în care au înotat printre gunoaie au primit o firmă nouă care promite că-i va scăpa de miros și mizerie.

A găsit-o Clotilde Armand, în mai puțin de 24 de ore de la declararea stării de alertă. Era imposibil să nu se laude cu asta: „A început curățenia în Sectorul 1! Șantajul nu mai ține” a scris noaptea trecută Clotilde Armand pe facebook și a postat și un film în care arată și cine-i noul operator: Brai – Cata.

Apoi a publicat și tariful companiei, comparat cu prețurile cerute de Romprest. Clotilde Armand spune că tariful Brai Cata e cu 254 de lei pe tonă mai mic pentru deșeurile menajere și cu 4.167 de lei mai mic cel pentru coșurile stradale.

Și totuși o simplă căutare pe google a companiei care te scoate din gunoaie îți arată că Brai Cata e o altă firmă înconjurată de controverse. În anii 2000, presa scria că firma este condusă de cetățeni italieni suspectați de legături cu Mafia siciliană.

În 2008, italienii s-au retras, compania a fost preluată de afaceristul Doru Florescu, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. Acum, compania e deținută de un asociat unic, apropiat al lui Forescu.

Operatorul e cunoscut și în țară, însă în multe orașe a fost criticat pentru modul în care și-a onorat obligațiile. Timiș, Brăila, Hunedoara sunt pe această listă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ