Clotilde Armand îl critică pe Nicuşor Dan: „Să nu mai complice inutil lucrurile“

Clotilde Armand îl critică pe Nicuşor Dan: „Să nu mai complice inutil lucrurile“ Mediafax Foto
  • Clotilde Armand îl critică pe Nicuşor Dan pentru afirmaţiile privind situaţia gunoaielor din Sectorului 1
  • „Îl rog să nu mai complice inutil lucrurile”, îi transmite primarul Sectorului 1 al Capitalei lui Nicușor Dan

„Am ascultat declaraţiile Primarului General privind situaţia gunoaielor din Sectorului 1. Acum, nu ştiu dacă actualul primar cunoaşte la fel de bine contractul firmei de salubrizare cu Primăria Sectorului 1… însă apreciez că ne-a oferit o soluţie: să plătim facturile emise nelegal de această companie”, transmite Clotilde Armand.

Ea îi aminteşte primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, că există o decizie a Curţii de Conturi potrivit căreia tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal.

„Aşadar, putem trece peste decizia Curţii de Conturi care a decis că tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal, putem trece peste faptul că nu avem buget votat şi alocat pentru facturi şi nu putem face rectificarea bugetară din cauza deficitului de 1 miliard de lei, putem trece peste dosarul de la DNA privind creşterea nelegală a tarifelor. Dar putem trece şi peste faptul că am început să verificăm facturile emise de firma de salubrizare şi am găsit analizând aparatele GPS ale maşinilor că serviciile facturate nu au fost prestate?! Dacă putem face toate acestea atunci îl rog public pe domnul Primar General al Bucureştiului să ne trimită o dispoziţie semnată/parafată de dumnealui prin care îşi asumă achitarea facturilor. Toţi experţii şi tot aparatul Primăriei Sectorului 1 o să fie încântaţi. Vă promit că vom face tot posibilul şi ne vom conforma. Până atunci îl rog să nu mai complice inutil lucrurile”, conchide Clotilde Armand.

Nicuşor Dan consideră că Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, trebuie să onoreze contractul care este în vigoare cu firma de salubritate şi să se asigure că gunoiul este ridicat de pe străzi.

„În sectorul 1 este un conflict între operatorul de salubritate şi Primăria Sectorului 1 pe un contract care este în funcţiune. Cum a fost semnat acel contrat, asta e o chestiune care poate să fie discutată. Însă în acest moment, eu consider că un contract care este în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului acel serviciu, astfel încât să se ridice şi gunoaiele de pe străzi. Deci, este o responsabilitate pe care Primăria Sectorului 1 o are şi eu sper să se achite de ea”, a spus marţi seara, la Digi24, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.