Clotilde Armand, împuternicită să verifice propriile acuzaţii referitoare la Romprest. Consilier local: „În niciun caz, nu s-a votat propunerea dânsei”

Clotilde Armand a anunţat joi seara, pe Facebook, că a fost împuternicită de către Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021.

„După o muncă de 8 luni de zile, am reușit să-i conving pe consilierii locali de necesitatea unui control strict asupra modului în care Romprest a tarifat, de-a lungul timpului, serviciile de salubrizare de pe raza Sectorului 1. Am introdus acest proiect de hotărâre de mai multe ori pe ordinea de zi și, într-un final, astăzi, a fost votat. Din respect pentru banul public și pentru comunitatea locală, trebuie să plătim prețul corect pentru serviciile pe care le prestează operatorul de salubrizare.De astăzi primarul Sectorului 1 a fost împuternicit de către Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activitățile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021”, a scris pe Facebook, primarul Clotilde Armand.

Armand a publicat raportul pe Facebook, cu mult înainte ca acesta să fie votat.

Ce susține Dan Podaru, consilier local PNL

Într-o intervenție telefonică la Aleph News, consilierul local din partea PNL, Dan Podaru, a afirmat că responsabilitatea crizei gunoiului, în acest moment, stă în mâinile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Eu cred că am votat după comunicat, ca întotdeauna. Doamna Clotilde Armand se află într-o campanie electorală permanentă, care depășește legalitatea sau realitatea din teren. În niciun caz, nu s-a votat propunerea dânsei, au existat două modificări propuse din partea PNL, unul dintre ele dând posibilitatea primarului de a realiza controlul, conform contractului și legii. Întotdeauna trebuie să respectăm legea, nu putem să acționăm impulsiv sau abuziv, împotriva unui partener, a unui contract comercial”, a declarat Dan Podaru.

Întrebat ce ar putea face concret Clotilde Armand, consilierul PNL a răspuns că „ceea ce-i permite legea”.

„Se poate așeza scurt la masa negocierilor, are și o perioadă de grație de 60 de zile, în care va trebui să prezinte consilierilor un raport, datele acestei negocieri, acestor diacuții pe care va trebui să le aibă cu prestatorul de servicii de salubritate Romprest. Poate discuta cu dânșii, le poate propune si poate negocia tarifele, pot găsi împreună soluții. Bineînțeles, are obligația de a respecta contractele în vigoare și să facă și plăți pentru prestațiile efectuate de furnizorul de servicii de salubritate.

În aceste condiții, toată responsabilitatea, în acest moment, este în mâinile și în persoana doamnei primar Clotilde Armand, responsabilitatea pentru gunoi și pentru criză. Ca de altfel, de la începutul acestei crize, de acum opt luni de zile, nu există decât o singură persoană care a șicanat negocierile și medierea, aceasta fiind chiar primărița Clotilde Armand”, a mai continuat consilierul Dan Podaru.