• Primarul din Sectorul 1 susține că încă e urmărită de polițiștii locali.
  • Șefa Sectorului 1 anunță că îi dă afară pe angajații care fac poliție politică.
  • Postarea a generat un val de reacții pe Facebook, dar a atras atenția și specialiștilor în drept.

Exact ca Dragnea, care anunța că e urmărit de asasini, Clotilde Armand spune că, la fel ca în campania electorală, e urmărită de polițiștii locali.

Responsabilii din Poliția locală continuă să mă urmărească și să-și folosească funcția publică pentru a face poliție politică. L-am demis ieri pe șeful poliției locale Sector 1. Astăzi vor pleca din Poliția Locală toți angajații care au făcut și fac poliție politică.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Postarea are aprecieri, de la oameni care consideră că foarte mulți primari folosesc Poliția Locală în interes personal, dar a generat și întrebări legitime.

Florin Tănase: „Sper sa ai probe solide. Asta se poate transforma foarte ușor in abuz. Ca primar, cred ca ar trebui sa te ocupi mai puțin de politica și mai mult de doleanțele cetățenilor din sector. Sunt prea multe de făcut pentru a pierde timpul cu răzbunările politice”, i-a răspuns Florin Tănase.

„Este inadmisibil și ilegal să concediezi anumiți salariați fără o cauză reală și serioasă și dumneaei știe asta foarte bine din Franța. Să vii să spui că vei concedia niște salariați pentru că fac poliție politică și că, mai departe, vei concedia alți salariați pentru simplul fapt că poți, este fără îndoială un început de dicatură, de ignorare și dispreț complet față de normele și față de legilația din România.

Dacă instanța va anula, și sigur va anula decizia de concediere, primăria va fi obligată să plătească salariatului drepturile salariale de la momentul concedierii și până la cel al reintegrării, care pot să fie inclusiv 24 de salarii.”, a explicat Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...