Clotilde Armand nu se dă bătută. Edilul cere ridicarea licenței Romprest: „Acest șantaj nu mai poate continua”

Sursa Foto: Mediafax
  • Primăria Sectorului 1 a cerut ANRSC ridicarea licenței de funcționare Romprest
  • Edilul a prezentat un caz care a avut loc pe raza Sectorului 1, în care angajaţii Romprest, sub pretextul spălării carosabilului, dădeau cu jet de apă peste gunoaie, fără să le ridice
  • Clotilde Armand solicită în continuare prefectului Capitalei declararea stării de alertă

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, s-a cerut ANRSC ridicarea licenţei de funcţionare a Companiei Romprest Service SA.

„Operatorul de salubritate lucrează pentru statul român şi nu invers. Ce se întâmplă acum e un şantaj, un şantaj total inacceptabil pe care statul român nu trebuie să îl accepte. Pe străzile Sectorului 1, muncitorii operatorului de salubritate prestează servicii scumpe, dar când e vorba de serviciul public, de ridicare de gunoi, ei nu prestează, deşi acest serviciu este obligatoriu prin lege, prin regulamentul de salubritate, prin contract,” a afirmat primarul Clotilde Armand, într-o declaraţie de presă.

Edilul a prezentat un caz care a avut loc pe raza Sectorului 1, în care angajaţii Romprest, sub pretextul spălării carosabilului, dădeau cu jet de apă peste gunoaie, fără să le ridice.

„Acest şantaj nu mai poate continua. Am făcut solicitare la ANRSC pentru a analiza ridicarea licenţei acestui operator şantajist,” a precizat Clotilde Armand.

Una dintre soluţiile propuse de edil pentru ieşirea din criză este ca autoritatea locală să plătească direct sortatorii de deşeuri, nu prin intermediul companiei Romprest.

Clotilde Armand solicită în continuare prefectului Capitalei declararea stării de alertă.